Courage Under Fire (1996)

  En militærmand får til opgave at afgøre, om en afdød kvindelig kaptajn virkelig har fortjent en udmærkelse.


  DESPERAT RETFÆRDIGHEDSKAMP

  En klassisk Hollywood-tilgang til det amerikanske militær og store spørgsmål som patriotisme, heltemod og loyalitet: "Courage Under Fire" dramatiserer forhold i Golf-krigen, primært i flashbacks, idet oberst Serling (Denzel Washington) er blevet pålagt at afklare, om en afdød kvindelig kaptajn (Meg Ryan) har gjort sig fortjent til en post mortem-udmærkelse.

  Svulstigt udstyrsstykke
  Filmen er et svulstigt udstyrsstykke, der viser Golfkrigen med fuld actionpakke: Død, blod, eksplosioner, helikopterstyrt og ratata. Alt sammen levendegjort - eller snarere skudt i sænk - af James Horners røvballede standard-filmmusik.
   

  Tager sig selv meget alvorligt

  Filmen tager sig selv endog meget alvorligt, og det bliver dens største svaghed. Situationer, der burde fremstå som stærke, barske og perspektiverende, bliver nærmere ufrivilligt komiske. Dette skyldes også, at mange af rollerne er perifere biroller, men i historien bliver blæst op, som var de hovedpersoner, blandt andre Meg Ryans (afdøde) kaptajn Walden.

  Rødglødende scener
  I glimt opstår der spænding ud af de rødglødende scener, men filmens primære handling, hvor Denzel Washington tager sig god tid i sit militære efterforskningsarbejde, er noget kedsommelig.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024