Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

  En adræt agent sætter livet på spil for at få skovlen under et topsikret forbryderisk syndikat.


  HÆSBLÆSENDE

  Sammenhængende film:
  Mission: Impossible (1996)
  Mission: Impossible II (2000)
  Mission: Impossible III (2006)
  Mission: Impossible - Ghost protocol (2011)
  Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

  Mission: Impossible - Fallout (2018)  Skabelonpræget men også saftig actionunderholdning: "Mission: Impossible 5" giver den gas og baghjul i de fleste elementer og er i de bedste scener helt på højde med den vellykkede 4’er.

  Alt på spil
  Vores lille actionhelt Ethan Hunt sætter alt på spil i kampen for at få skovlen under væmmelige bagmænd. Det er et velkendt og ikke særlig inspireret plot - hér er det virkelig indpakningen, der rykker.

  Hæsblæsende åbning
  Filmen åbner forventeligt hæsblæsende med en overvældende actionscene. Her hænger Hunt i armene udvendigt på et fly, der er ved at lette. På mange måder filmens bedste sekvens.

  Storpolitisk plot
  Herefter fortaber umiddelbarheden sig i stigende grad i det storpolitiske plot, der aldrig bliver rigtig interessant. Lad os hellere komme ud i det blå og opleve det umulige sammen med Hunt og hans kammerater.

  Stereotype roller
  Det er svært at finde gnist i de mange stereotypt skrevne biroller. Jeremy Renner er tørt overflødig som mellemmand i jakkesæt, Alec Baldwin glat kedsommelig i et andet jakkesæt, Ving Rhames mærkværdigt anonym.

  Gassen ikke af ballonen
  Mest ud af klichéerne får Simon Pegg som slesk bagmand. Filmen er helt forventeligt underkastet et vulgært musikalsk brandtæppe: tempoet og gassen må for alt i verden ikke gå af ballonen.

  Livsfarlige dyk
  Ud over åbningsscenen imponerer også Hunts livsfarlige dyk i dybet for at frelse - om ikke verden - så i hvert fald en pæn del af den.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2015, USA, Kina, Hong Kong, Action, Thriller, 131 min.

  Dansk titel: Mission: Impossible - Rogue Nation
  Instr: Christopher McQuarrie Prod: J.J. Abrams, Bryan Burk, Tom Cruise, David Ellison Manus: Christopher McQuarrie Baseret på: tv-serie af Bruce Geller Foto: Robert Elswit Klip: Eddie Hamilton Mus: Joe Kraemer