Second Sight: Kingdom of the Blind (2000)

  En erfaren politimand får en uhelbredelig øjensygdom og forsøger - sideløbende med efterforskningsarbejdet - at holde sygdommen skjult.


  EN KOMPLICERET SAG

  Second Sight (tv) (1999)

  Second Sight: Hide and Seek (tv) (2000)

  Second Sight: Parasomnia (tv) (2000)

  Second Sight: Kingdom of the Blind (tv) (2000)

   

  Afslutningen på den britiske kriminal-miniserie "Second Sight" sætter sig selv på en kompliceret opgave, i det den på godt halvanden time skal brænde enderne på det komplekse plot, der gennem 5 lange afsnit har holdt tilskueren pænt effektivt fanget.

  Ender hæftes på fire minutter
  Det kommer til at blive en anelse kluntet, at alle enderne så at sige bliver hæftet sammen i løbet af de sidste fire minutter af denne sidste episode. Med fordel kunne man have brugt en anelse mere energi på at afrunde med større sensibilitet.
   

  Et flot punktum

  Ikke desto mindre sættes der et flot punktum for en stærk og anderledes kriminalserie, der som centralt omdrejningspunkt har Clive Owen i en sart og følt præstation i hovedrollen som DCI Tanner.

   

  Ved en skillevej
  Tanner står i seriens afslutning ved en af sit livs største skilleveje, idet hans øjensygdom tvinger ham til at overveje at gå af før tid. Samtidig ønsker hans ekskone og hendes nye mand at rejse to år til Canada, hvilket formodentlig vil betyde, at Tanner også skal undvære sin søn.  Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2000, Storbritannien, Krimi, Drama, 97 min.

  Dansk titel: Second Sight: Kingdom of the Blind (tv)
  Instr: Jonas Grimas Prod: Lars MacFarlane Manus: Niall Leonard, Paula Milne Foto: Eric Gillespie Klip: Nick McPhee Mus: John Lunn