China Moon (1994)

  Da hans hemmelighedsfulde elskerinde viser sig at have en sadistisk mand, må en politibetjent gøre op med sin indre moral.


  DYGTIG HISTORIE

  Her er så endelig en velfungerende amerikansk romantisk thriller, der med sin evigt stigende spænding formår at holde et fast greb i tilskueren fra start til slut.

  Hemmelighedsfuld kvinde
  Alene-manden og politibetjenten Kyle Bodine møder en dag en tiltalende men hemmelighedsfuld kvinde, Rachel Munro. Da deres veje skilles efter en kort samtale, kan Kyle mærke, at han gerne vil lære kvinden bedre at kende, og han opsøger hende.

  Gensidig forelskelse
  Det varer ikke længe, før forelskelsen er gensidig, men det, Rachel går og gemmer på, viser sig at være nogle frygtelige oplevelser hjemmefra, hvor hendes sadistiske og uelskelige mand, bankdirektøren Rupert Munro i tide og utide har slået og sparket hende.
   

  Omhed og omsorg

  Dén ømhed og omsorg, Kyle giver Rachel, får hende til at betro sig til ham, og Kyle bliver straks bekymret. De beslutter sig for at rejse bort sammen, men mens Rachel pakker sine kufferter, og Kyle venter udenfor i regnvejret, kommer Rupert hjem og finder sin kone i færd med at pakke.
   

  En voldsom handling

  Han bliver rasende og kaster bogstavelig talt rundt med Rachel, og da Rachel tror, han er ved at slå hende ihjel, tager hun sin uregistrerede 9mm revolver og skyder ham to gange.

  Slette alle spor!
  Da Kyle lidt senere kommer ind for at se, hvor Rachel bliver af, møder det frygtelige syn ham, og han vil ringe til politiet. Men så fortæller Rachel ham, at hendes revolver er uregistreret og beder ham hjælpe sig med at få Rupert gemt af vejen og slette alle spor. Kyle beslutter sig for at hjælpe, men da efterforskningen går i gang, lurer faren hele tiden for, at politiet vil gennemskue Kyles og Rachels ugerninger.

  Et perfekt mord?
  Men hvordan kan det være, at politiet, bl.a. Kyles makker er så hurtige til at afdække det ellers så perfekt skjulte mord? Der er flere overraskelser på vej, hvilket leder til en original og anderledes slutning.

  Smukke billeder
  Smukke og velkomponerede billeder med dystre, stemningsskabende lyssætninger og en ganske svulstig musik af George Fenton skaber den ultimative noir-baggrund for den spændte historie.

  Stærkt modspil
  Ed Harris leverer en meget flot præstation som Kyle Bodine, en af hans hidtil bedste og mest udfordrende roller, og Madeleine Stowe er glimrende som den hærgede, udadtil frelste skønhed Rachel Munro. Harris og Stowe yder hinanden stærkt modspil. I gode biroller ses Charles Dance og Benicio Del Toro.

  Noget at tygge på
  Den mystik, der dominerer i historien, giver tilskueren noget at tygge på, og "China Moon" er bestemt ikke bare endnu en Hollywood-alt-er-regnet-ud-på-forhånd-thrillers.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1994, USA, Thriller, Krimi, Romantik, 95 min.

  Dansk titel: Månen var vidne
  Instr: John Bailey Prod: Barrie M. Osborne Manus: Roy Carlson Foto: Willy Kurant Klip: Carol Littleton, Jill Savitt Mus: George Fenton