Foul Play (1978)

  En uheldig kvinde drages ind i en hæsblæsende kriminalsag, men snart kommer en privatdetektiv hende til undsætning.


  FJOLLET HØJSPÆNDING

  Goldie Hawn spiller her den uheldige kvinde, Gloria Mundy, der kommer i knibe, da en mand giver hende en pakke cigaretter med et forbryderisk indhold.

  En sikker forelskelse
  Chevy Chases Tony Carlson bliver sat på den forvirrede sag, og det varer lidt, før han begynder at tro på Mundys forklaring. Herefter forelsker de sig naturligvis i hinanden.

  Genrekonglomerat
  "Foul Play" er et konglomerat af genrer men er dog hovedsagelig en komedie. Men filmen har også træk af gys, thriller, romantik og action. Den vittige og ironiske distance er filmens force, og de fleste jokes er oprigtigt morsomme (især den gentagne joke med Mundy og "sex-manden"s (Dudley Moore i en glimrende birolle) indbyrdes misforståelser).

  Let fordøjeligt
  Veldrejet og tåleligt underholdende men samtidig let fordøjelig og hurtigt glemt. Biljagten hen imod slutningen er smart lavet, men alt for langt og fjoget.

  Skræmmende albino
  Albinoskurken, der ikke har en eneste replik, er ganske skræmmende og leverer mange af filmens gode gys. Her opstår der små lommer af stemningsfuldhed, når den vilde jagt med potentielt dødelig udgang går rigtig amok.

  Passabelt spil
  Goldie Hawn spiller passabelt men lidt for klistret, Chevy Chase er som han plejer, så behøver man vel ikke sige meget mere. Charles Fox' musik svinger ligesom handlingen mellem de forskellige genretræk og kammer ofte over i det lovligt hysteriske.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1978, USA, Komedie, Thriller, Mystik, 116 min.

  Dansk titel: Pigen der vidste for meget
  Instr: Collin Higgins Prod: Thomas L. Miller, Edward K. Milkis Manus: Collin Higgins Foto: David M. Walsh Klip: Pembroke J. Herring Mus: Charles Fox
  Priser
  • AAN - Bedste sang ("Ready To Take a Chance Again")
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Hawn)
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Moore)
  • GG-N - Bedste skuespiller (Chase)
  • GG-N - Bedste manuskript
  • GG-N - Bedste originale sang