Hinterland [1] (2013)

  I en walisisk kystby kommer en kriminalbetjent på flere spektakulære mordgåder, der involverer områdets lokale særlinge.


  MORD I SMUK NATUR

  Sammenhængende i denne serie:
  Hinterland [1. Season] (2013) (tvs)
  Hinterland [2. Season] (tvs) (2015)

  Grundlæggende er her ikke noget nyt at komme efter: "Hinterland" er urklassisk britisk kriminalseriestof med alle genrens klichéer, inklusive en trist og ensom kriminalbetjent.

  Rids i lakken?
  Men så alligevel, ridses der ikke lidt i lakken? Er der ikke en smule mere dybde i de walisiske mordgårder? Én ting er i hvert fald sikker: "Hinterland" inddrager lokalområdets fortryllende smukke natur.

  Masser af mord
  Kriminalbetjent Tom Mathias bor i en skurvogn på den yderste kyst og har mere end rigeligt at se til på den lokale politistation.

  Langt ude på landet
  Sammen med sine ihærdige kolleger kommer han endnu længere ud på land, mose, strand og mark: selvom vi er et stykke fra alfarvej, er her stadig masser af mordere.

  Vokser sig troværdig
  Dramaet vokser sig mere troværdigt efter de første to episoder, hvor der også kommer tilpas meget mystik med i billedet. Hver episode udgør i øvrigt halvanden times afsluttet mordgåde.

  Perfekt markedsføring
  "Hinterland" er den helt perfekte markedsføring for Vestwales: ingen tvivl om at her genereres turister i dén retning.

  Sammenbidt hemmelighedsfuld
  Richard Harrington er overbevisende i den sammenbidt hemmelighedsfulde hovedrolle. Til gengæld ærgrer man sig over den til tider alt for anmassende underlægningsmusik.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, Storbritannien, Krimi, Action, Drama, Seriemordere, 360 min.

  Dansk titel: Hinterland [1. sæson] (tvs)
  Instr: Marc Evans, Gareth Bryn, Rhys Powys, Ed Thomas Prod: Gethin Scourfield, Ed Talfan Manus: David Joss Buckley, Jeff Murphy, Ed Talfan, Ed Thomas Foto: Richard Stoddard, Hubert Taczanowski Klip: Mali Evans, Kevin Jones Mus: John E.R. Hardy