Homeland [1] (2011)

  En mariesoldat vender hjem til kernefamilien i USA efter otte år i fangenskab og tortur i Irak. Meget har ændret sig, mest af alt soldaten selv.


  HJEM KÆRE HJEM #1

  Sammenhængende i denne serie:
  Homeland [1. Season] (tvs) (2011)
  Homeland [1. Season] (tvs) (2012)
  Homeland [3. Season] (tvs) (2013)
  Homeland [4. Season] (tvs) (2014)
  Homeland [5. Season] (tvs) (2015)

  Langsomt op i omdrejninger: første sæson af "Homeland" kræver tid og tålmodighed, men så begynder det ellers også at spille som et fint oplæg til den noget stærkere anden sæson.

  En svær hjemkomst
  Marinesoldaten Nicholas Brody vender hjem til sin kernefamilie i USA efter otte års fangenskab og tortur i Irak. Meget har forandret sig hjemme, det samme har Nicholas.

  På fjendens side?
  CIA er over ham fra første færd. Der hviskes i krogene om, at Nicholas kan være vendt hjem som terrorist, nu på fjendens side, og den psykisk labile agent Carrie Mathison bliver frontfigur i efterforskningen.

  Rå dramatik
  Snart begynder brikkerne i det komplicerede spil at falde på plads, mens personerne samtidig falder mere og mere fra hinanden - det er bestemt ikke hverdagsdramatik, som Nichoals og Carrie boltrer sig i.

  Meget amerikansk
  Seriestarten er meget amerikansk og dyrker alle sande dyder som demokrati, war against terror, kernefamilie og diverse moralkodeks, så det grænser til det klæbrige.

  Kant & afgrund
  Og dét er ikke seriens interessante fremdrift. Den skal man vente en del episoder på, men så indfinder kanten og afgrunden sig også, og kvalitetsniveuat højnes betragteligt.

  Vokser med opgaven
  Claire Danes vokser på samme måde med opgaven og præsterer fremragende i de sidste episoder af sæsonen, mens Mandy Patinkin flot spiller det rolige og troværdige CIA-fyrtårn, Saul Berenson. Endnu er der ikke rigtig saft i Damian Lewis' hovedrollefigur, men det skal komme senere. Underlægningsmusik er der pænt meget af, generelt lovligt dramatisk på lydsiden men også med nødvendige pauser.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024