L.A. Story (1991)

  En ensom mand møder et vejskilt, der fortæller ham om indfaldsvejene til kærlighed.


  MIDDELMÅDIGHEDENS GRIN

  Endnu en ikke særlig fantastisk komedie med Steve Martin. Denne gang har Martin selv skrevet historien om den særprægede mand Harris, der bliver kostet rundt med af sin meget krævende kone.

  Komisk vejrmand
  Han arbejder som komisk vejrmand på en tv-station. En dag går bilen i stå på vej hjem, og han må køre bilen ind til siden. Her møder han et elektronisk vejskilt, der skal vise sig at få stor betydning for hans liv.
   

  Et vejskilt med sjæl

  Vejskiltet kommunikerer nemlig med ham og ordner bilen for ham. Til et fint brunch-selskab møder Harris for første gang den klodsede engelske journalist Sara, og der er dømt kærlighed ved første blik.

   

  På weekendophold
  Men Sara er sammen med sin eksmand, der er meget ivrig efter at genetablere et forhold, og Harris kan ikke modstå den unge tøjekspedient SanDeE*, og begge par tager på weekendophold på et hotel.

  Komplicerede parringer
  Tilfældigvis havner de i værelserne ved siden af hinanden og kan ikke undgå at mødes. Hvad nu? Som et par opfindsomme tankebobler fortæller os, mens parrene ligger i hver deres dobbeltseng, så tænker Harris på Sara, Sara på Harris, SanDeE* på Mel Gibson og Saras eksmand ligeledes på Mel Gibson. Men det er ikke så let at få parret alle parter! Men - med tiden - gæt så to gange, hvad der sker.

  Visuel variation
  Instruktør Mick Jackson giver "L.A. Story" visuel variation med mange hurtige kamerature, smarte klip og masser af bevægelse. Steve Martin er sig selv, og i ham er der desværre ikke meget variation at spore. Man er ved at køre lidt træt i hans indskrænkede repertoire af fjogede bevægelser og stive grimasser. Alligevel er der en hel del gode morsomheder i filmen, der gør den seværdig.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1991, USA, Romantik, Komedie, Fantasi, 90 min.

  Dansk titel: Mig og L.A.
  Instr: Mick Jackson Prod: Daniel Melnick, Michael Rachmil Manus: Steve Martin Foto: Andrew Dunn Klip: Richard A. Harris Mus: Peter Melnick