Duplex (2003)

  Et ungt par flytter ind i en lækker lejlighed, men deres tudsegamle overbo af en kvinde sætter hurtigt deres tålmodighed på en alvorlig prøve.


  GAMMELKONE-SJOV

  En reel omgang gammelkone-sjov serveret med fin fornemmelse for irritabilitet udi generationskløften.

  Spidsfindig affære
  Hvad der i begyndelsen tegner til at blive en ualmindelig sukret New York-komedie med masser af sødladen romantisk omfavnelse, udvikler sig snart til en overraskende spidsfindig affære.
   

  Støjende gammel kone

  Et ungt par, hvor han er forfatter, flytter ind i en lækker New Yorker-lejlighed. Det er meningen, at forfatteren skal bruge lejligheden som sit kontor, så han kan få leveret nogle bøger til sin forlægger. Men bedst som alt tegner idyllisk, erfarer parret, at deres overbo er en ualmindeligt krævende - og støjende! - gammel kone, som de tipper til at være et sted mellem 95 og 105 år gammel.
   

  I øst & vest

  Ikke alene skruer hun ubegribeligt højt op for sit tv og øver med en gammelkoneorkester af messingblæsere, hun banker også på i tide og utide for at spørge eller bede om alle mulige tjenester i øst og vest.

  Skæv form for terrorisme
  Denne skæve form for terrorisme lykkes fint for filmen, først og fremmest takket være en uforligneligt elskelig præstation af den 81-årige Eileen Essell. Og i rollen som den frustrerede forfatter fylder Ben Stiller faktisk godt, i positiv forstand.

  Evig uro
  En alt for sukret Drew Barrymore har ikke rigtig samme gennemslagskraft men er dog en vigtig brik i de mange komiske situationer, der spidser til og får et lovligt overdrevet præg, efterhånden som filmen - og frustrationerne - spidser til. I skildringerne af den evige uro og den gamle kones komplet håbløst støjende adfærd indfanger komedien virkelig essensen af problemet nabostøj.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2003, USA, Tyskland, Komedie, 89 min.

  Dansk titel: Mød vores nabo
  Instr: Danny DeVito Prod: Drew Barrymore, Stuart Cornfeld, Nancy Juvonen, Jeremy Kramer, Ben Stiller Manus: Larry Doyle Foto: Anastas Michos Klip: Greg Hayden, Lynzee Klingman Mus: David Newman