Masters of Sex [1] (2013)

  En sexforsknings-pioner overskrider en lang række moralske grænser i sin dedikerede forskning med nøgne mænd og kvinder.


  HÆNDERNE OVER DYNEN #1

  Stilistisk ikke ulig Mad Men (2007-2015) men alligevel helt sin egen: 1. sæson af "Masters of Sex" fortæller historien om sexforskningspioneren William Masters og den forventelige bølgegang, emnet måtte vugge i 1950’ernes USA.

  Dygtigt & kærligt
  Tidsbilledet er blot et blandt mange billeder, som første sæson tager sig uhyre dygtigt og kærligt af. Det er en serie med fokus på menneskeskæbner - det er dem, der er i primært fokus, og den banebrydende sexforskning udgør den veludnyttede - og sekundære - indramning.

  Hænderne over dynen
  Dr. William Masters må lægge ører og krop til lidt af hvert, og på godt og ondt, i en tid hvor det absolut er upassende at sove med hænderne under dynen. At være seksuelt frigjort er ikke lige normen, og selvom seksforskningen på papiret er klinisk, vil den automatisk forarge de fleste.

  Moralske skismaer
  Sæsonen får det optimale ud af disse moralske skismaer og putter dem begavet ind i en række kontekster med nærvær og personificerer dem i parforhold med tilhørende (seksuelle) kriser.

  Generthed
  Michael Sheen, der også er producer på serien, former sin pionérkarakter med en genial genert- og tilbageholdenhed. Masters holder på noget, mest af alt sig selv, og han er svær at komme ind på livet af.

  Nøgenhedsfaktoren
  I sin dedikation til forskningen glemmer han nemt verden omkring sig, herunder også konen og deres fælles fertilitetsproblem. Til gengæld er det let at forelske sig på arbejdet, og den megen nøgenhed er i risiko for at stige ham og hans kolleger til hovedet.

  Feminin beslutsomhed
  Lizzy Caplan spiller med elegant feminin beslutsomhed Masters hjælper og medforsker, Virginia Johnson, og i birollen som universitetshospitalets direktør glimrer Beau Bridges i en modig, sammensat rolle.

  Sparsom musikbrug
  Efter en lidt usikker start med lovlig meget musik i de første episoder, bliver lydbilledet i stigende grad nærværende med yderst sparsom brug af underlægningsmusik.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, USA, Drama, Biografi, Romantik, 720 min.

  Dansk titel: Masters of Sex [1]
  Instr: John Madden, Michael Dinner, Lawrence Trilling, Jennifer Getzinger, Michael Apted, Adam Davidson, Tim Fywell, Leslie Linka Glatter, Phil Abraham Prod: Michael Sheen m.fl. Manus: Michelle Ashford m.fl. Foto: Michael Weaver m.fl. Klip: Blake Maniquis m.fl. Mus: Michael Penn
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • GG-N - Bedste tv-serie
  • GG-N - Bedste tv-skuespiller (Sheen)