Masterminds (2016)

  En temmelig naiv medarbejder i et pengetransportfirma overtales til at begå et bræk. Først for sent erfarer han, at han er blevet røvrendt.


  PERIODISK GLINSENDE

  Der står Zach Galifianakis med meget store typer hen over denne bindegale komedie-farce. Det er nemlig ham, der bærer filmens komiske højdepunkter på hænder og fødder (periodisk i filmens begynde bakket op af en veloplagt Kristen Wiig), så krampelatteren et par gange får frit løb.

   

  Alle tiders kontantbræk

  Galifianakis spiller pengetransport-funktionæren David Ghantt, der har et godt øje til kollegaen Kelly. Da Kelly stopper i firmaet, nævner hun David som mulig mellemmand i alle tiders kontantbræk. (En tamt spillende) Owen Wilson har nemlig en plan om at få fingrene i firmaets mange kontanter.

   

  Røvrendt

  David overtales, men erfarer for sent, at han er blevet røvrendt. Snart er han jaget vildt af InterPol og andre politi-instanser, og kun med meget held kan det måske lykkes ham at redde sig ud af kniben - bl.a. fordi Kristen Wiigs Kelly begynder at indse, at hun vist ikke har behandlet ham helt fair.

   

  Komiske højdepunkter

  De komiske højdepunkter i filmen kan tælles på én hånd, men de er til gengæld også vidunderlige i al deres rå-vulgære dumhed og under-bæltestedet-idioti. Alle scenerne står Galifianakis for, og hans komiske stortalent fornægter sig ikke. Blandt scenerne af meget høj værdi for filmoplevelsen skal nævnes den, hvor David har et par millioner i sine joggingbukser og hermed får en meget stor bagdel. Da han skal betale, trækker han en seddel ud af en slem klemme bagtil, og river en ordentlig hårtot med!

   

  Tarveligt godt (under)spil

  Det bliver kun morsomt, fordi der er tarveligt godt (under)spil på banen, og flere replikker tager jord med. Bl.a. spørger David (da Kelly har revet sig på brystet efter mødet med en rosentorn): Burder der ikke komme mælk ud?

   

  Noget hysterisk hen ad vejen

  Hele herligheden bliver desværre noget hysterisk hen ad vejen, og de funklende komiske højdepunkter kvæles af hyperaktivitet og plathed. Bl.a. har ikke ret mange af birollerne hverken tyngde eller evner til at tilføre det komiske univers god energi. Jævnt belastet af en evigt overkæk underlægningsmusik.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2016, USA, Komedie, Farce, 95 min.

  Dansk titel: Masterminds
  Instr: Jared Hess Prod: John Goldwyn, Lorne Michaels Manus: Chris Bowman, Hubbel Palmer, Emily Spivey Foto: Erik Wilson Klip: Keith Brachmann; David Rennie Mus: Geoff Zanelli