Fukssvansen (2001)

  To brødre havner i en morbid situation, da deres ven dør af en overdosis. Men det tager de med oprejst pande.


  OVERKÅD KOMEDIE

  Instruktør Niels Arden Oplev har bevæget sig helt ud på overdrevet i denne sin første film siden Portland (1996): Fra barsk hardcore-storbydrama i en filmisk uskøn kulisse til overstadig lallekomedie langt ude på bøhlandet, som kontrastvirkning i knivskarpe og rolige farvebilleder.

  Meget særpræget
  "Fukssvansen" er en meget særpræget komedie med en beundringsværdig alternativ humor. Ærgerligt er det bare, at næsten alle morsomheder er meget lidt sjove.

  Faretruende cocktail
  I stedet bliver det hele en faretruende plat cocktail, der truer med at drukne i lyst til at overgå sig selv i ekstremiteter, der overhovedet ikke holder vand. De to brødre, Dennis og Carl, kommer i vanskeligheder, da vennen Finn dør af en overdosis. De beslutter sig for at brænde ham af i småstykker i brændeovnen.

  En uskøn affære
  Ægteparret Anton og Elly holder øje med de unge mennesker, og det hele ender i en uskøn affære, der ikke tåler nærmere beskrivelse. Se det selv!

  Tyndt skrevne roller
  Ud over herlige indsatser af Tommy Kenter og Birthe Neumann rummer "Fukssvansen" ikke skuespil af nævneværdig karakter. Anders W. Berthelsen har en af sine dårligere dage på kontoret, ligesom Sidse Babett Knudsens kæmper med sin tyndt skrevne rolle som meget hæs blondine.

  Sensationelt & ekstremt
  Enkelte indfald vidner om, at denne film kunne have været blevet en underholdende komedie, hvis ikke det hele skulle have været så smart, sensationelt og ekstremt.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2001, Danmark, Komedie, 90 min.

  Dansk titel: Fukssvansen
  Instr: Niels Arden Oplev Prod: Sisse Graum Olsen Manus: Håkan Lindhe, Niels Arden Oplev Foto: Lars Vestergaard Klip: Søren B. Ebbe Mus: Jacob Groth
  Priser
  • BD - Bedste birolleskuespiller (Kenter)
  • BD-N - Bedste birolleskuespillerinde (Neumann)
  • RB - Bedste birolleskuespillerinde (Neumann)
  • RB - Bedste scenografi
  • RB-N - Bedste lyd