Mitt liv som hund (1985)

  Drengen Ingemar lever en fortumlet tilværelse, men får lidt styrke, da han bor hos sin morbror over sommeren.


  STÆRK INDENTITETSDRAMATIK

  En fabelagtigt iscenesat historie, der ikke bare er en i mængden af film om at blive voksen. Instruktør og manusforfatter Lasse Hallström farver et lille simpelt emne med opfindsomhed, kreativitet og inspiration.

  Ikke verdens heldigste dreng
  I 1959 bor 12-årige Ingemar Johansson i en svensk by med sin strenge bror og sin alvorligt syge mor. Selvom han ikke synes, han er den heldigste dreng i verden, er Ingemar godt klar over, at han ikke har det ligeså dårligt som den russiske rumhund Laika, der sultede ihjel.

  Store udfordringer
  Ingemars liv bliver mere og mere rodet, og der er ikke så meget, han kan gøre ved det. Da han over sommeren skal bo hos sin morbror, konfronteres han med både eksistentielt og seksuelt tiltalende landsbyboere, og disse oplevelser er med til at styrke ham.

  Skøn svensk charme
  En hjerteligt varm historie, der rummer skøn svensk charme og masser af troværdighed. Både unge og ældre skuespillere trives under Hallströms kyndige instruktion i en film, der banede vejen for Hallströms karriere i Hollywood.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1985, Sverige, Drama, Coming of Age, Børn på film, 94 min.

  Dansk titel: Mit liv som hundMit Liv Som Hund
  Instr: Lasse Hallström Prod: Waldermar Bergendahl Manus: Lasse Hallström, Reidar Jönsson, Brassed Brännström, Per Berglund Baseret på: roman af Reidar Jönsson Foto: Jörgen Persson Klip: Christer Furubrand, Susanne Linnman Mus: Njörn Isfält
  Priser
  • AAN - Bedste instruktør
  • AAN - Bedste adopterede manuskript
  • BD - Bedste europæiske film
  • GG - Bedste udenlandske film
  • RB - Bedste udenlandske film
  • GULDB - Bedste film
  • GULDB - Bedste skuespiller (Glanzelius)