Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

    En toptrænet agent rejser på kryds og tværs af kontinenter for at forhindre, at en grum forbryder detonerer en række atombomber.


    ACTION MED FLØDESKUM

    Sammenhængende film:
    Mission: Impossible (1996)
    Mission: Impossible II (2000)
    Mission: Impossible III (2006)
    Mission: Impossible - Ghost protocol (2011)
    Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

    Mission: Impossible - Fallout (2018)

     


    Fjerde gang blev lykkens gang for Tom Cruise og co. I det actionmættede "Mission: Impossible"-univers, og man kan kun undre sig over, hvorfor det ikke har været konceptet fra start at levere denne form for elektroladede action.

    En sikker vinder
    Ovenpå den helt igennem pinagtigt ringe 3’er er 4’eren under alle omstændigheder markant bedre. Men også i serien som hele er vi her vidner til en sikker vinder.

    Tidsindstillet katastrofe

    Topagenten Ethan Hunt må skærpe sanserne og spænde musklerne til det yderste for at forhindre en atomvåbenkrig. Lande- og kontinentgrænser flyder sammen i den ultimative jagt på liv, død og tidsindstillet katastrofe.

    Genial action
    Filmen forener en helt igennem genialt tænkt action med en overraskende velfungerende humor, der både afvæbner og forstærker det absurd nervepirrende set up.

    På kanten af sædet
    Det bliver på kanten af sædet og med det brede smil, at man modtager den umulige mission: aldrig før har vi set Tom Cruise i så veloplagt en actionfilm, og det er tydeligt, at hele filmens ånd af idérigdom og veloplagthed er særdeles smittende på skuespillerne.
     

    Fænomenal inspiration

    Meget af filmens skæve charme skyldes en fænomenal inspiration, der gør de enkelte actionscener til små mesterværker i sig selv. I nogle af filmens mest højspændte scener er musikken fravalgt som et væsentligt virkemiddel til at forme det hjertebankende vanvid, hvor hele verden er på spil. Svenske Mikael Nyqvist er ganske fin som filmens superskurk.



    Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2011, USA, Saudi-Arabien, Tjekkiet, Action, Thriller, 133 min.

    Dansk titel: Mission: Impossible - Ghost Protocol
    Instr: Brad Bird Prod: J.J. Abrams, Bryan Burk Manus: Josh Appelbaum, André Nemec Baseret på: tv-serie af Bruce Geller Foto: Robert Elswit Klip: Paul Hirsch Mus: Michael Giacchino