Mean Machine (2001)

  En fængslet eksfodboldsstjerne bliver opfordret til at lede et hold indsatte i fodboldkamp mod de ansatte.


  PÆN GENINDSPILNING

  Sammenhængende film:
  The Longest Yard (1974)
  Mean Machine (2001)

  En frisk britisk opdatering af fodboldfængselsfilmen, The Longest Yard, der havde premiere i 1974. Den professionelle fodboldspiller, Danny Meehan, havner i fængsel og bliver snart opfordret til at stykke et fodboldhold sammen af de indsatte.

  En særlig dyst
  Meningen er, at holdet skal dyste mod fangevogterne - og det er fængselsinspektørens plan, at fangevogterne vinder kampen, for så får han nemlig en pæn slat penge, hvilket han har hårdt brug for. Men hvad er Meehans plan?

  Tunghed & humor
  Filmen er sprællevende fra start til slut og forsøger ihærdigt at supplere fængselsmurenes tunghed med humor.

  Mange sære eksistenser
  Humoren kommer særligt til udtryk i karakteristikker af de mange sære eksistenser, som Meehan skal forsøge at få omdannet til nogenlunde gode fodboldspillere.

  Svært ved at fastholde

  Ironisk nok har filmen svært ved at fastholde sit publikum, måske mest fordi hele portrættet af Meehan og hans slæng forbliver på overfladen, så man aldrig får et forhold til de skæve typer.

  Begrænset energi
  Samtidig drejer hele filmen sig grundlæggende om én kamp, og det er begrænset, hvor meget energi skuespillerne kan få ud af den.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2001, Storbritannien, USA, Drama, Komedie, Krimi, Fængselsfilm, Sport, 95 min.

  Dansk titel: Mean Machine
  Instr: Barry Skolnick Prod: Georgia Masters Manus: Charlie Fletcher, Chris Baker, Andrew Day Foto: Alex Barber Klip: Eddie Hamilton, Dayn Williams Mus: John Murphy