Sofies verden (1999)

  En halvstor pige får en personligt guidet rundtur i verdenshistorien helt tilbage fra Sokrates' tid.


  FASCINERENDE EVENTYRDRAMATIK

  Inspirerende, men som ventet også noget rodet filmatisering af Jostein Gaarders let slugbare idéhistoriske bog af samme navn. Det ville være næsten utænkeligt, at en filmatisering af en så detaljerig og springende bog kunne blive helt troværdig.

  Guidet tur i verdenshistorien
  Den halvstore pige Sofie får sit livs - kan man vist roligt sige - største oplevelse, da hun pludselig får en personligt guidet rundtur igennem stort set hele verdenshistorien helt tilbage fra Sokrates' tid.

  Ansigt til ansigt med Søren Kierkegaard
  Hun er så privilegeret, at hun får lov at møde mange af de store personligheder in person, bl.a. står hun et øjeblik ansigt til ansigt med Søren Kierkegaard. Sofies personlige guide er svenskeren Alberto Knox, der virkelig lægger sjæl i sin rundvisning.

  Fascinerende idé
  Idéen og udførelsen er fascinerende, og de fleste historiske tilbageblik er af høj teknisk kvalitet. Skuespillet er generelt i orden, men der er øjeblikke, hvor det skrider for nogle få. Tomas von Brömssen er den eneste stabilt gode. Helt afgjort en fascinerende film for især de halvstore børn.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, Norge, Eventyr, Fantasi, Drama, Historie, Børn på film, 116 min.

  Dansk titel: Sofies verden
  Instr: Erik Gustavson Prod: Oddvar Bull Tuhus Manus: Petter Skavlan Baseret på: roman af Jostein Gaarder Foto: Kjell Vassdal Mus: Randall Meyers