Frøken Vildkat (1942)

  En frustreret skuespilleraspirant møder en galant fuldmægtig, og sød musik opstår så småt.


  FOLKELIGT OG FARVERIGT

  Endnu et af Alice O'Fredericks og Lau Lauritzen Jr.s vellykkede lystspil fra tiden under Anden Verdenskrig: Marguerite Viby trykluftsborer sig igen storsmilende og vibratorkaglende gennem en skræddersyet rolle, der bringer smilene frem.

  Et fingeret selvmordsforsøg
  Viby spiller den vragede skuespilleraspirant, Dolly Hansen, der har fået en idé til, hvordan hun kan blive opdaget. Hun arrangerer et møde med en journalist i Nyhavn, hvor hun så kaster sig i vandet - et fingeret selvmordsforsøg, der kalder på de store overskrifter.

  Dolly til tørring
  Men det er slet ikke en journalist, der henter Dolly op af vandet. Det er fuldmægtig Peter Bruun, der tilfældigt spadserer forbi. Nu ser han ingen anden udvej, end at tage Dolly med hjem til tørring - og en lille snak. Men snakken udvikler sig hurtigt til langt ud på natten, og næste dag følger Dolly med Peter på toget til Århus og gør livet surt for Peters forlovede, Louise Holm.

  En sær forlovelse
  Skæbnen vil, at det nye par strander hos Peters tante og onkel, oberst og oberstinde Brixbye. De tror selvfølgelig, at Dolly er Peters forlovede, og det er der jo ingen grund til at ændre på.

  Stærke præstationer
  Stærke præstationer, især fra en charmerende galant Ebbe Rode og en veloplagt Ib Schønberg som levemanden, der er i kløerne på sin strikse kone. Marguerite Viby er lige lovligt overfrisk - hendes vibratorsang er og bliver legendarisk (frygtelig).

  Opfindsomt & forfriskende
  Historien er opfindsom og forfriskende, temaerne kender vi, men de er raffineret varieret. Således kan man kun læne sig tilbage og nyde det veloplagte lystspil og håbe, at Marguerite Vibys sang begrænser sig til det absolut nødvendige.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024