Rocky III (1982)

  Bokseren Rocky bliver udfordret af en aggressiv kollega, der vil smadre ham til plukfisk. Kan Rocky klare mosten?


  BOKSEHJERTESLAG

  Sammenhængende film:
  Rocky (1976)
  Rocky II (1979)
  Rocky III (1982)
  Rocky IV (1985)
  Rocky V (1990)
  Rocky Balboa (2006)

  Tilbage i bedre form og med mere boksehjerte på rette sted serverer tredje kapitel i Rocky-sagaen en fin omgang perspektiveret action.
   

  Ned med flaget

  Bokseren Rocky er gået ned med flaget, måske i kølvandet på den store succes og de mange penge. Så det kræver mere end almindelig overtalelsesevne at få ham til at stille op imod en aggressiv boksekollega, oven i købet over to kampe.
   

  Fra bums til idol

  Iklædt skræddersyet habit og nydelige handsker har Rocky ændret stil fra bums til idol, og han er tydeligvis også begyndt at tale lidt mindre åndssvagt. Måske bliver man alligevel kultiveret af at bokse?

  Ligefrem gennemstrømning
  Tredje film har mere ligefrem gennemstrømning i et hæderligt actionplot, der ikke skruer alt for mange ligegyldige klichévedhæng på. Hermed former der sig en sine steder vedkommende film, særligt når privatlivet slår knuder, og det gør det i særdeleshed efter, at Rockys elskede manager bliver alvorligt syg.

  Firsernostalgi
  Med de for serien klassiske træningssekvenser: Nu skal Rocky denundenhylemig i form, så han kan slå modstanderen til plukfisk, serveres en række kitschede scener. Særligt løbescenerne på stranden i slow motion og iført karakteristisk selvafkortede bomuldstoppe giver et lille kick af firsernostalgi.
   

  Vaklende Stallone

  Sylvester Stallone bliver ikke bedre - hverken i Rocky-serien eller generelt. Han var bedst som "ultradåre" i seriens start; nu tyder alt på, at han flader mere og mere ud mod normalitetens ligegyldighed.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1982, USA, Drama, Sport, 99 min.

  Dansk titel: Rocky 3
  Instr: Sylvester Stallone Prod: Robert Chartoff, Irwin Winkler Manus: Sylvester Stallone Foto: Bill Butler Klip: Mark Warner, Don Zimmerman Mus: Bill Conti
  Priser
  • AAN - Bedste musik
  • AAN - Bedste sang ("Eye of the Tiger")
  • GG-N - Bedste sang ("Eye of the Tiger")