4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Rocky IV
Efter at hans sparringspartner er blevet slået ihjel af en russisk bokser, sætter Rocky sig for at hævne sig i ringen.
POLITIK I BOKSERINGEN

Sammenhængende film:
Rocky (1976)
Rocky II (1979)
Rocky III (1982)
Rocky IV (1985)
Rocky V (1990)
Rocky Balboa (2006)

Første helkikser i Rocky-serien er denne 4’er, der til gengæld også falder i med begge ben samlet. Det er en på alle måder latterligt ringe film.

Den professionelle men snart halvgamle bokser, Rocky Balboa, bliver af en sammenbidt russisk bokser opfordret til en herrefight i ringen.

Et lille hævntema
Først moser og dræber russeren dog Rockys gode ven og sparringspartner i en opvarmningskamp, hvorfor Rockys motivation bliver præget af et lille hævntema.

Film nr. 4 har nøjagtig samme opbygning som de to foregående: lidt almindelig familiehygge - den store kamp melder sig - Rocky mangler gejst og antænding - gnisten findes - den intensive træning begynder - kampen folder sig ud.

Politiske lag
Problemet med film nr. 4 er, at den både har et stærkt politisk lag, hvor den kolde krig på det nærmeste skal afgøres i ringen, og at den samtidig er helt ustyrligt grim i alt fra skuespil til teknik.

Nu bliver det for alvor tydeligt, at Stallones "evner" som skuespiller kan være på et meget lille sted, og de fedt optrukne russiske fjendebilleder er decideret latterlige.

Flot træningsscene
Filmen overlever på en flot koreograferet træningsscene i det russiske højland, komplet med Rockys sololøb mod en sneklædt bjergtinde.
Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Rocky IV

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1985, USA, Drama, 91 min
Dansk titel: Rocky 4
Instr: Sylvester Stallone Prod: Robert Chartoff, Irwin Winkler  Manus: Sylvester Stallone  Foto: Bill Butler  Klip: John W. Wheeler, Don Zimmerman  Mus: Vince DiCola  
Medvirkende:
Sylvester Stallone (Rocky Balboa)
Talia Shire (Adrian)
Burt Young (Paulie)
Carl Weathers (Apollo Creed)
Brigitte Nielsen (Ludmilla)
Tony Burton (Duke)
Dolph Lundgren (Drago)
James Brown (The Godfather of Soul)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.