Klatretøsen (2002)

  Da en pige får at vide, at hendes fars farlige sygdom kun kan helbredes for 1,5 mil. i USA, beslutter hun sig for at skaffe pengene.


  GOD BØRNESPÆNDING

  En af nyere dansk films mest roste produktioner er denne højdramatiske børneactionfilm med alvorlige undertoner. "Klatretøsen" formår overbevisende at kombinere alvor med spænding, og samtidig retfærdiggøres en helt ulovlig handling af børnenes motiv.

  Vild med at klatre
  Ida er vild med at klatre - og hun har det ikke fra fremmede. Hendes far besteg i sin tid Mount Everest. Men i dag er Idas far syg, og kun en meget dyr operation i USA kan i bedste fald kurere ham.

  Børnerøvere
  Ida får en idé: Hun vil røve den nyopførte, topsikrede bank, hvor bankboksen svæver i 30 meters højde. Sammen med vennerne, Sebastian og Jonas, fører hun planen ud i livet, men kan tre børn virkelig røve en bank og komme af sted med det?

  Spænding på højt plan
  En interessant idé, der holder et langt stykke hen ad vejen. Filmen er medrivende og generelt spændende. Helt sikkert en vinder hos de lidt større børn.

  Stærkt børneskuespil
  Enkelte elementer i historien bærer præg af, at man er sprunget over, hvor gærdet er lavest, men det er ikke noget, der giver slemme ridser i lakken. Generelt stærkt skuespil af de dygtige børn kompenserer rigeligt. Flot iscenesættelse med stedvis inspirerede lyssætninger - og actionsekvenserne viser tydelige tegn på et højt ambitionsniveau.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2002, Danmark, Sverige, Norge, Drama, Familie, Eventyr, Børn på film, Coming of Age, 85 min.

  Dansk titel: Klatretøsen
  Instr: Hans Fabian Wullenweber Prod: Bo Ehrhardt, Lottie Terp Jokobsen Manus: Hans Fabian Wullenweber, Nicolai Arcel, Erlend Loe Foto: Jacob Kusk Klip: Miriam Nørgaard Mus: Magnus Dahlberg, Bjørn Vidø
  Priser
  • BERLIN - Crystal Bear
  • RB - Bedste børnefilm
  • RB - Bedste special effects
  • RB-N - Bedste manuskript
  • RB-N - Bedste klipning
  • RB-N - Bedste scenografi
  • RB-N - Bedste musik
  • RB-N - Bedste lyd