El bola (2000)

    En spansk dreng bliver ofte gennembanket af sin far, men det tager tid, før omverdenen tør reagere.


    DEN FORSØMTE DRENG

    Man må knibe sig selv i armen undervejs i dette meget stærke spanske drama, der går lige til benet i sin skildring af drengen Pablo, der bliver slået og sparket af sin tyranniske far.

    Forsømt dreng
    På trods af de blå og lilla mærker, tager omverdenen ikke affære. Pablo, der gerne vil kaldes "Bola" på grund af dén lykkekugle, han altid har med sig i lommen, får en ny ven i klassen, og så kan de ækle begivenheder ikke længere holdes hemmelige.

    Rolig skildring af vold
    Vidunderligt skuespil af de unge hovedrolleindehavere gør filmen stærk, troværdig og vedkommende. Skildringen af faren og hans vanvid er dramatisk, men på behagelig vis uden at der er taget drastiske metoder i brug i karakteristikken.

    Barske tabuklichéer
    Filmen er enkelt og roligt fortalt, baseret på barske tabuklichéer om børnemishandling. Der er måske ikke så meget nyt under solen, men i de stærkeste scener kan man ikke undgå at knuge både hænder og svede tran.



    Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2000, Spanien, Psykologisk drama, Coming of Age, Børn på film, 84 min.

    Dansk titel: Kuglen
    Instr: Achero Mañas Prod: Juan Carlos Rodríguez Manus: Achero Mañas, Ver´nica Fernández Foto: Juan Carlos Gómez Klip: Nacho Ruiz Capillas Mus: Eduardo Arbide
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • BUSTER - Best Buster Award