Man on the Moon (1999)

  En entertainer vil selv bestemme, om han skal spille komedie eller være gravalvorlig - og bliver som regel misforstået.


  DEN SVÆRE BALANCE

  "Man on the Moon" begynder gennemført med fem minutters Jim Carrey-sololøb. Han spiller den talentfulde entertainer, Andy Kaufmann, der håber på sit store gennembrud.

  Sammensat person
  Uheldigvis misforstås han af sin manager - eller gør han nu også det? Tja, selv tilskueren bliver aldrig rigtig dus med den sammensatte Andy Kaufmann. Hvor vil han hen? Hvad vil han sige?
   

  Svært gennemskuelig

  Problemet med filmen er, at den er stort set ligeså sammensat og svært gennemskuelig som hovedpersonen. Ind imellem er der morskab for alle pengene, og man er tæt ved at revne af grin.

  Fungerer ikke optimalt
  Det næste øjeblik er stemningen gravalvorlig (eller er det bare fis og ballade?) Det kan kaldes raffineret men fungerer ikke optimalt. Jim Carrey spiller fremragende, især som den grovkornede Tony Clifton, men efterhånden som historien synes at ville mere end nødvendigt med sin tvetydige hovedperson, følger Jim Carrey med i faldet.

  Gassen af ballonen
  Gassen går af ballonen, og man finder sig efterhånden dårligt tilpas med historien, der i stigende grad overdynger os med slet skjulte moraler.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024