The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

  En lille gruppe gråt guld drager til Indien i håbet om at finde mening med livet, drømmene og den tredje alder.


  HJERTEKVIDRENDE

  Det kunne have været så sødt, og så er det faktisk surt: "The Best Exotic Marigold Hotel" fortæller den potentielt anderledes og rørende historie om gråt guld på tur i Indien i en flakkende søgen efter mening med livet i den tredje alder.


  Popsmart og overgearet
  Men formidlingen er både popsmart, overgearet og med en evigt pludrende, ungdommelig og orientalsk inspireret filmmusik, der sikrer en konstant uptempo-, med-på-noderne-stemning, der totalt clasher med det ellers potentielle friske pust af ældre med noget på hjerte.

  Hjertekvidrende
  Så det hjertekvidrende budskab om kærlighed og følelser på kryds og tværs af indere og aldersgrænser forsvinder fuldstændig i den håbløst poppede indpakning. Kun i meget korte glimt kommer man bag facaden og ind i en meget lille smule af essensen. Resten er faktisk fjoget komedie.

  Popstil
  Så hjælper det ikke noget, at holdet af skuespillere er stærkt og fuld af velvilje. Det er meget svært, for ikke at sige umuligt, at komme i kontakt med nogen form for dybere mening med produktionen, når den egentlige mening - at skildre en gruppe ældres lyst på livet - ikke rigtig giver mening i filmens popstil.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, Storbritannien, Komedie, Drama, 124 min.

  Dansk titel: The Best Exotic Marigold Hotel
  Instr: John Madden Prod: Graham Broadbent, Peter Czernin Manus: Ol Parker Baseret på: roman af Deborah Moggach Foto: Ben Davis Klip: Chris Gill Mus: Thomas Newman
  Priser
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Dench)