Death Train (1993)

  Et kapret tog med en atombombe ombord styrer gennem Europa uden nåde. En gruppe specialtrænede agenter skal forsøge at stoppe toget, før det er for sent.


  TAM MACLEAN-FILMATISERING

  Film baseret på romaner af Alistair MacLean:

  The Guns of Navarone (1961)

  Ice Station Zebra (1968)

  Where Eagles Dare (1968)

  Puppet on a Chain (1971)

  When Eight Bells Toll (1971)

  Fear Is the Key (1972)

  Death Train (1993)

  Night Watch (1995)

  Force 10 from Navarone (1978)

  Bear Island (1979)

   

  Endnu en desværre tam (tv)filmatisering af et Alistair MacLean-forlæg. Her giver det mere mening at se Night Watch (1995), begge film instrueret af David Jackson og med Pierce Brosnan i hovedrollen.

   

  Verdensfreden sat på spidsen

  "Death Train" sætter i dén grad verdensfreden på spidsen, idet meget væmmelige bagmænd på tværs af europæiske grænser har grumme planer med en atombombe! De stjæler et tog, planter bomben ombord og tvinger toget tværs gennem Europa. Lige en opgave for Pierce Bronsnans agent Mike Graham.

   

  Kan betjene en gun uden at blinke

  Han er specialtrænet i tilspidsede situationer som denne, og med sig i operationen får hans Alexandra Pauls djærve Sabrina Carver, der også forstår at betjene en gun uden at blinke. Det store spørgsmål er, om agenterne kan nå at redde verden, før bagmændene trykker på atomknappen...?

   

  Iscenesat med venstre hånd

  Iscenesat med venstre hånd og med pænt sagt vaklende skuespil er "Death Train" ikke et kønt skue. Små (action)oaser opstår, når togets nådesløse fremdrift får lov at tale sit eget sprog, men generelt serverer tv-filmen sit yderst fatale plot utroværdigt og skingert – også gennem Trevor Jones' allestedsnærværende, uskønt komponerede underlægningsmusik. Christopher Lee udgør et vanligt plaster på såret i en birolle som sovjetisk eksgeneral. På flydende russisk og med masser af pondus sørger Lee for en smule kant i et rollegalleri, der ellers er fuldkommen uinteressant.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1993, Storbritannien, Action, Thriller, Fly på film, Tog på film, 98 min.

  Dansk titel: Death Train
  Instr: David Jackson Prod: Peter Snell Manus: David Jackson Baseret på: roman af Alistair MacLean Foto: Timothy Eaton Klip: Eric Boyd-Perkins, Peter Musgrave Mus: Trevor Jones