Halloween (2007)

    En dreng går amok med en kniv i sit hjem. 15 år senere undslipper den nu voksne mand sin mentalinstitution.


    DEN TAVSE SLAGTER

    Sammenhængende film:

    Halloween (1978)

    Halloween II (1981)

    Halloween III (1982)

    Halloween 4 (1988)

    Halloween (2007)

    Halloween II (2009)

    Halloween (2018)

    Halloween Kills (2021)

     

    Meget går galt for 10-årige Michael Myers, da han vokser op i sit dysfunktionelle hjem. Til sidst slår det klik for den lille purk med det lange, lyse pandehår, der boltrer sig ned foran øjnene – og han går slagt-amok på hjemmefronten. Klart nok at han skal anbringes på en mentalinstitution!

     

    Den tavse morder

    15 år senere går den nu fuldvoksne Michaels tid med at forme masker af avispapir i cellen. I samme årsspænd har han ikke sagt en lyd, og det ændrer sig ikke, da det lykkes ham blodsprøjtende at bryde ud af institutionen.

     

    To meter høje brormand

    Han stiler målrettet efter barndomsegnen, hvor han både kan genfinde sin gamle yndlingsmaske, men også opsøge lillesøsteren, der næppe kan kende den over to meter høje brormand. Måske hjælper det, hvis han griber en køkkenkniv...

     

    Komplet kompromisløst

    Lagt i hænderne på den hyperaktivt instruerende Rob Zombie er denne genopfriskning af "Halloween"-ideen både forfriskende, forførende og komplet kompromisløs. Og når alle disse kvaliteter lægges sammen, overgår 2007'eren faktisk alle sine oprindelige forgængere.

     

    Ufiltreret bestialsk vold

    Væk er antydninger og formålsløse gnidninger. Ind kommer ufiltreret bestialsk vold og (serie)mord helt uden nåde, så det er en fryd for subgenrekenderen, men også generelt for gyserentusiasten.

     

    Helt omkuldkastende

    Helt omkuldkastende er den første lange del af filmen, der beskæftiger sig med Myers som 10-årig. Daeg Faerch er et stort fund i rollen som ondskabens spire, og som den sarkastiske og bitre stedfar brillerer William Forsythe.

     

    Mere klassisk

    Fortællingen bliver lidt mere klassisk, da vi når til "15 år senere"-skiltet, men ikke mere, end at Zombies særkende stadig skinner igennem. Det er visuelt spraglet, båret af en æggende mørkestemning – og ofte lige i overkanten musikunderkastet.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024