Halloween (2018)

  En traumatiseret kvinde med hævntørsten i orden får en chance for at gøre gengæld efter 40 år med bitter had.


  OPDATERET GRÆSKAR-UHYGGE

  Sammenhængende film:

  Halloween (1978)

  Halloween II (1981)

  Halloween III (1982)

  Halloween 4 (1988)

  Halloween (2007)

  Halloween II (2009)

  Halloween (2018)

  Halloween Kills (2021)

   

  Rob Zombie nyfortolkede "Halloween"-konceptet med to film i 00'erne, og her kaster David Gordon Green sig over egen gendigtnings-trilogi – 40 år efter den oprindelige John Carpenter-film så dagens lys.

   

  Fjernstyret kommode-system

  Green har stjernen fra de oprindelige film med, nemlig Jamie Lee Curtis' Laurie Strode. Hun er nu blevet granny, en sær en af slagsen, der bor alene i et udkantshus med alle mulige barrikader inde og ude, videoovervågning og en smart kælder med fjernstyret kommode-flytningssystem!

   

  Ansigt til maske

  Med andre ord: Laurie har været paranoid i 40 år, siden hun sidste gang stod ansigt til maske med seriemorderen Michael Myers og vel at mærke kun lige nøjagtig slap af sted med livet i behold.

   

  Alle tiders hævntogt

  Så da nyheden om, at Myers er på fri fod som følge af en omkuldvæltet fængselstransport, spænder Laurie musklerne og gør klar til alle tiders hævntogt. Men missionen vanskeliggøres af, at hun har både datter og barnebarn på slæb i hytten.

   

  Opdateret græskar-uhygge

  2018-udgaven af græskar-uhyggen er et passabelt forsøg på at tilføje nye betændelser i et i forvejen væskende sår. Først og fremmest er produktionen bekostet, smart og lækker, og gysene har – om ikke andet – en flig af den oprindelige idés bid.

   

  Ingen tandmærker

  Tandmærker sætter filmen dog ingen steder. Hertil er manuskriptet ganske enkelt alt for glat og tyndbenet. Forsøget på at "personificere" Myers-legenden bare en anelse (vi ser ham bagfra uden maske og får således et kvart glimt af et underansigt) sender ingen gys i svingninger.

   

  Uundgåelig tvekamp

  Tilbage er reelt kun den uundgåelige tvekamp mellem Laurie og Michael, og den serveres helt uden originalitet i en spændingskurve uden afvigelser fra det forventelige. Komplet med oceaner af svulstig, dominerende underlægningsmusik.  Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2018, USA, Thriller, Krimi, Gyser, Seriemordere, Teenagere, Børn på film, 106 min.

  Dansk titel: Maskernes nat
  Instr: David Gordon Green Prod: Malek Akkad, Bill Block, Jason Blum Manus: Jeff Fradley, Danny McBride, David Gordon Green Baseret på: karakterer af John Carpenter og Debra Hill Foto: Michael Simmonds Klip: Timothy Alverson Mus: Cody Carpenter, John Carpenter, Daniel A. Davies