Spider-Man 2 (2004)

  En ung mand kan forvandle sig til Spiderman og få fantastiske kræfter. Og dem bliver der hårdt brug for!


  STÆRK 2'ER

  Sammenhængende film:
  Spider-Man (2002)
  Spider-Man 2 (2004)
  Spider-Man 3 (2007)
  The Amazing Spider-Man (2012)
  The Amazing Spider-Man 2 (2014)

  Spider-Man: Homecoming (2017)

  Spider-Man: Far from Home (2019)


  Begejstringen er svær at skjule efter mødet med "Spiderman 2", en gennemtænkt og sprudlende actionfilm med masser af charme, humor og rå spænding - der langt overgår etteren.

   

  'Kejtet storbyknægt

  Tobey Maguire spiller igen den lidt kejtede storbyknægt Peter Parker, der ihærdigt forsøger at skjule sin anden identitet, som han hurtigt havner i, når det brænder på i storbyen.

  Elastisk spind
  Så bliver han nemlig til "Spiderman", en fyr med ret ekstreme edderkoppe-egenskaber og et spind, der er uhyggeligt præcist, stærkt og elastisk. Med disse attributter har Spiderman let ved at fange almindeligt småkriminelle, men han får sin sag for, da en videnskabsmand udstyret med fire kraftfulde metalarme raserer.
   

  Underholdende stunts

  Det er Alfred Molina, der lægger krop til det fascinerende væsen, der kommer ud af et eget eksperiment. Denne Dr. Octavius er et af filmens eminent underholdende stunts, der næppe kan skuffe ret mange af tegneserieforlæggets læsere.

  Kærlighed og venskab på tapetet
  Under den hæsblæsende actionfacade gemmer der sig flere fine menneskelige historier. Kærlighed og venskab er på tapetet, og det er vel at mærke i en stærkt af-amerikaniseret form, der gør, at det bliver vedkommende også for almindeligt dødelige europæere.
   

  Maguire overbeviser

  Tobey Maguire overbeviser denne gang i hovedrollen, ikke mindst takket være det velskrevne manuskript, der i alle henseender er en klar forbedring i forhold til den første film. Ikke mindst fordi Spiderman i denne film viser tegn på svaghed.
   

  Vellykket action

  Effektmæssigt og som helhedsoplevelse er filmen også rykket op en klasse eller to, og der er ikke meget andet at gøre end at bukke sig ærbødigt: En vellykket actionfilm!  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024