Death Wish V: The Face of Death (1994)

  En 73-årig arkitekt må på banen som selvtægtsmand, da hans kærestes modeforretning trues af væmmelige bagmænd.


  SELVTÆGT I FLÆNG #5

  Death Wish-film:

  Death Wish (1974)

  Death Wish II (1982)

  Death Wish 3 (1985)

  Death Wish 4: The Crackdown (1987)

  Death Wish V: The Face of Death (1994)

  Death Wish (2018)

   

  Femte og uigenkaldeligt sidste kapitel i den originale franchise af selvtægts-filmserien "Death Wish", der strakte sig over 20 år og havde ordknapt sammenbidte Charles Bronson i hovedrollen.

   

  Jævn, strømlinet afvikling

  "Death Wish 4" sparkede uventet nyt liv i herlighederne, idet action-veteraninstruktør J. Lee Thompson overtog roret og hævede det tekniske niveau. 5'eren er mere billigt tv-udseende, men er stadig væsentligt over filmseriens gennemsnit i en jævn, strømlinet afvikling.

   

  Plaf til højre og venstre

  Bronsons Paul Kersey har fået ny kæreste, og de deler hendes halvstore datter. Men snart er væmmelige bagmænd godt i gang med at ødelægge kærestens succesrige modeforretning, og det vil Kersey ikke finde sig i. Så han trækker nok engang i selvtægtsdragten og plaffer til højre og venstre.

   

  Åleglat skurkerolle

  "Death Wish V: The Face of Death" har noget så sjældent som interessante birollefigurer – det er reelt første gang i filmserien, vi ser det. Michael Parks engagerer sig pænt i den åleglatte skurkerolle som Tommy O'Shea... særligt betændt, fordi han samtidig er far til Kerseys papdatter.

   

  En opkvikkende faktor

  Og Saul Rubinek dukker op som højt-på-strå-advokat i en trods alt livgivende birolle, om end forventeligt indholdstyndt skrevet. En anden opkvikkende faktor ved 5'eren er, at det her er første gang, der er komponeret "rigtig" underlægningsmusik. Stemnings-stjælende, ganske vist, men i det mindste ikke skingert gyselig som i de fire foregående kapitler.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1994, Canada, Action, Krimi, 95 min.

  Dansk titel: Death Wish 5: The Face of Death
  Instr: Allan A. Goldstein Prod: Damian Lee Manus: Allan A. Goldstein Baseret på: karakterer af Brian Garfield Foto: Curtis Petersen Klip: Patrick Rand Mus: Terry Plumeri