Death Wish II (1982)

  En arkitekt oparbejder en umættelig hævntørst, efter at lalleglade voldtægts-punkere har slået både hans datter og hushjælp ihjel.


  KONTANT AFREGNING

  Death Wish-film:

  Death Wish (1974)

  Death Wish II (1982)

  Death Wish 3 (1985)

  Death Wish 4: The Crackdown (1987)

  Death Wish V: The Face of Death (1994)

  Death Wish (2018)

   

  Ham arkitekten Paul Kersey er bare møguheldig! I den første film blev konen dræbt, og datteren lemlæstet... hun endte som psykisk grøntsag. Her i den anden film er den så gal igen. Denne gang er Charles Bronsons Kersey i Los Angeles, men der går ikke længe, før han må på den igen med hævntørstens bare næver og skarpladte guns.

   

  Debile, frastødende og voldtægtsliderlige

  Debile, frastødende og voldtægtsliderlige gadepunkere gør det nemlig af med både hushjælp og datter. Kersey må tilbage i dobbeltrollen som velfungerende arkitekt med elskerinde... og natlig selvtægtsmand, der går måltrettet efter at slagte alle involverede i familietragedien, én for én.

   

  Bundidiotisk

  En af de mest lattervækkende tåbelige slagsider ved "Death Wish II" er det bundidiotiske manuskript. Ikke alene er alt fuldstændig utroværdigt, det er også plastret til med tilfældige hovsa-løsninger og hurtige spring i tid og sted som et (åbenlyst) forsøg på at camouflere bundniveauet i historien.

   

  Jammerligt teknisk arbejde

  Læg hertil et teknisk arbejde, der lader meget tilbage at ønske, bl.a. er klipningen ynkelig og musikken både grimt komponeret og øresønderrivende skinger. Tilbage er den umiddelbare effekt af den kontante afregning med udgangspunkt i selvtægts-temaet. Heri ligger en fremdrift, man ikke helt kan underkende, selvom præmissen, at "samfundet" omkring Kersey mener, at selvtægt bare er super, så længe det er alle bad guys, der kommer ned med nakken, stinker!  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1982, USA, Action, Krimi, 89 min.

  Dansk titel: En mand ser rødt II
  Instr: Michael Winner Prod: Yoram Globus, Menahem Golan Manus: David Engelbach Baseret på: karakterer af Brian Garfield Foto: Thomas Del Ruth, Richard H. Kline Klip: Juliam Semilian, Michael Winner Mus: Jimmy Page