Death Wish (2018)

  Efter at konen er dræbt og datteren i koma tager en kirurg fra Chicago sagen i egen hånd i et personlig hævntogt.


  HÆVN, SÅ DET SPRØJTER

  Death Wish-film:

  Death Wish (1974)

  Death Wish II (1982)

  Death Wish 3 (1985)

  Death Wish 4: The Crackdown (1987)

  Death Wish V: The Face of Death (1994)

  Death Wish (2018)

   

  Selvtægtstemaet er bare hot i USA, og denne films morale er da også, at politiet ser stort på "heltens" massemord, så længe dem, han plaffer ned, er bøller og bagmænd.

   

  Moderne opdatering

  Bruce Willis har overtaget Charles Bronsons hovedrolle fra 1974-filmen, som denne opdatering er baseret på. Denne gang er handlingen hensat til Chicago i stedet for New York, og Willis er kirurg, hvor Bronson var arkitekt.

   

  Verden vendt på hovedet

  En dag får Willis' Paul Kersey verden vendt på hovedet. Væmmelige indbrudstyve har gjort det af med konen og efterladt teenagedatteren i koma. Og Kersey føler sig magtesløs: Politiet kan ikke rigtig gøre det store, og imens er bøllerne på fri fod. Det kan bare ikke være meningen!

   

  Manden med leen

  Derfor tager Kersey sagen i egen hånd, og han begynder at agere "manden med leen" (som medierne snart kalder ham). Han plaffer nemlig løs på forbrydere i storbyen – og med lidt held kommer han til at stå ansigt til ansigt med dem, der slog konen ihjel.

   

  Letløbende action

  "Death Wish" er letløbende og saftigt koreograferet action. Her er ikke lagt fingre imellem, når Kerseys hævn slår gnister. Det kan blive for grafisk, men overdrivelse fremmer på den anden side også forståelsen.

   

  Uhyre usandsynlig

  Filmen er – helt som ventet – uhyre usandsynlig, og ind imellem er det bare for meget og tangerer det lattervækkende. Men som action-krimi-hyldevare fungererer "Death Wish" mægtig underholdende til sidst scene... oftest fulgt til dørs af drønende, støjende underlægningsmusik.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2018, USA, Action, Krimi, Drama, Teenagere, 107 min.

  Dansk titel: Death Wish
  Instr: Eli Roth Prod: Roger Birnbaum Manus: Joe Carnahan Baseret på: roman af Brian Garfield og film fra 1974 Foto: Rogier Stoffers Klip: Mark Goldblatt; Yvonne Valdez Mus: Ludwig Göransson