Death Wish 3 (1985)

  En arkitekt med hævntørst i bagagen bliver i al hemmelighed en korrupt politichefs omvandrende selvtægtsmand i New York.


  MERE SELVTÆGTS-NONSENS

  Death Wish-film:

  Death Wish (1974)

  Death Wish II (1982)

  Death Wish 3 (1985)

  Death Wish 4: The Crackdown (1987)

  Death Wish V: The Face of Death (1994)

  Death Wish (2018)

   

  Der var masser af fans og heraf følgende god indtjening i "Death Wish"-filmserien, hvis originale franchise strakte sig over fem film på 20 år. Her er vi nået til tredje kapitel, og det byder bestemt ikke på meget nyt under solen.

   

  Øjner en mulighed

  Charles Bronsons arkitekt Paul Kersey er tilbage i New York efter et smuttur til Los Angeles i 2'eren. Han havner hurtigt bag tremmer, mistænkt for mord på en gammel ven, men Ed Lauters politichef Richard Shriker øjner en mulighed.

   

  Hærgende newyorker-bander

  Han har nemlig luret, hvad Kersey kan med sine næver og guns, når han giver de kriminelle en dødsdom i gaderne uden at blinke. Shriker hyrer nu Kersey – off the record, naturligvis – til at gøre det af med de yderst hærgende bander, der plager New Yorks mere gustne kvarterer.

   

  Endelig en, der tager affære

  Manuskriptet er ligeså tåbeligt som 2'erens og er igen meget selvtægts-forherligende. Det er tydeligt, at den bagvedliggende morale er en jubel over, at den menige amerikaner slipper afsted med at plaffe forbrydere ned. Endelig er der en, der tager affære.

   

  Hårdt tegnet op

  Igen er forbryderne hårdt tegnet op: Ulækre punker-bøller, der slår tilfældige bedsteborgere ihjel uden at blinke. Og der er mange af dem... de driver rundt i det nedrivningsduelige newyorkerkvarter og begår mord, voldtægter og gaderøverier, mens de råber og skriger.

   

  80'er-tidstypisk

  På trods af at "Death Wish 3" er både teknisk haltende, skingert musikunderlagt og ualmindelig bøvet i plot og afvikling, ejer den 80'er-tidstypiske actionkrimi stadig en herligt befriende kompromisløshed i en umiddelbar fremdrift, der smitter og ikke giver sig ud for mere, end den er.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1985, USA, Action, Krimi, 92 min.

  Dansk titel: En mand ser rødt 3
  Instr: Michael Winner Prod: Yoram Globus, Menahem Golan Manus: Don Jakoby Baseret på: karakterer af Brian Garfield Foto: John Stanier Klip: Michael Winner Mus: Jimmy Page