Death Wish 4: The Crackdown (1987)

  En arkitekt griber til grundig selvtægt, da et narkotika-kartel i Los Angeles er skyld i kærestens datters overdosis og død.


  SELVTÆGT-AMOK I L.A.

  Death Wish-film:

  Death Wish (1974)

  Death Wish II (1982)

  Death Wish 3 (1985)

  Death Wish 4: The Crackdown (1987)

  Death Wish V: The Face of Death (1994)

  Death Wish (2018)

   

  Efter tre "Death Wish"-film med Michael Winner ved roret fik action-veteranen J.Lee Thompson pludselig ansvaret for film nr. 4. Og det kaster et markant forhøjet teknisk niveau af sig – mens manuskriptet er ligeså hult og tumpet som i de tre første film i serien.

   

  Selvtægts-nådesløshed

  Charles Bronsons arkitekt Paul Kersey har fort en stund lagt de mange sorger på hylden, men kastes med det samme ud i nye: Denne gang er det narkotika-bagmænd i Los Angeles, der bliver målet for Kerseys selvtægts-nådesløshed.

   

  Hævntørsten vækkes

  Hævntørsten vækkes, da Kerseys nye kærestes yndige datter dør af en overdosis i nattelivet. På med den skudsikre vest og de heftige guns! Og så kan det nok være, de kan lære det i narkoringen.

   

  Teknisk højt niveau

  Det er helt uvant at opleve en "Death Wish"-film med teknisk højt niveau. Timingen i actionsekvenserne er lækker, og der synes nu i lidt højere grad at være en mening med galskaben, når projektilerne fyger, og biler eksploderer. Det kan mærkes, at Bronson og Thompson har lært hinanden at kende gennem en lang række film.

   

  På det jævne

  Spillet er stadig helt på det jævne, underlægningsmusikken jammerligt skinger og dominerende – og plottet fragmentarisk uvedkommende. Imponerende er det, at Charles Bronson evner at bevare pokerfjæset i endnu en håbløs Paul Kersey-historie.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, USA, Action, Krimi, 99 min.

  Dansk titel: En mand ser rødt 4 – hævnen
  Instr: J. Lee Thompson Prod: Pancho Kohner Manus: Gail Morgan Hickman Baseret på: karakterer af Brian Garfield Foto: Gideon Porath Klip: Peter Lee-Thompson Mus: John Bisharat, Paul McCallum, Valentine McCallum