Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

  En dygtig ung stjernekrigs-aspirant står over for sit livs største udfordring, da han må vælge mellem krig og kærlighed.


  KUNSTIGT LYSSHOW

  Anmeldte Star Wars-film:
  Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)
  Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)
  Star Wars: Episode IV - A New Hope
  Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back 
  Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

  Så er den gode George Lucas på banen igen med et af sine stort anlagte eventyr fra det meget ydre rum. Denne gang kommer truslen fra en hel hær af kloner, og de hårdt prøvede, venligtsindende Jedi-riddere kommer på overarbejde med deres skarpslebne lyssværd.

  Farlig forelskelse
  Den unge Jedi Anakin Skywalker er under oplæring, og begår midt i sin spirende militære karriere dén fejl at forelske sig i den unge Padmé Amidala. Og dén går nok ikke.

  Ingen udfordringer
  Der er virkelig ikke meget eventyr eller nogen visuel udfording i denne digitale flimren. Der er tale om et kunstigt lys- og lydshow, hvor George Lucas' fremtidsunivers blander sig med talrige lydmænds og ikke mindst komponisten John Williams' særdeles anmassende larm.

  Udtalt forlorent
  Det største problem med disse "Star Wars"-film er, at de er så udtalt forlorne. Billedsiden, lydsiden, skuespillet, manuskriptet: Alt bærer præg af denne udtalte surrogat-fremtidsvision.

  Halvskidt animeret
  Mere end halvskidt animerede væsner stavrer rundt og fyrer rappe pelikker af, der skal forestille at være morsomme - nogenlunde på samme niveau som en dårlig actionfilm, hvor makkerparret midt i en dramatisk kamp på liv og død formår at sende konen derhjemme en fræk lille tanke.

  Ligegyldige biroller
  Ewan McGregor gør det tilnærmelsesvis ok, mens Hayden Christensen ikke har meget at byde på i filmens mest fremtrædende rolle. Resten af spillerne er henvist til endnu mere ligegyldige biroller.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022