Ghost in the Machine (1989)

  En meget rig enke hævder først, at hendes mand blev myrdet. Senere siger hun, at det vist var selvmord. Alle er forvirrede, på nær kriminalbetjent Morse.


  MORSE I FRIGEAR

  Inspector Morse, sæson 3:

  Ghost in the Machine (1989)

  The Last Enemy (1989)

  Deceived by Flight (1989)

  The Secret of Bay 5B (1989)

   

  Morse-serien har naturligt nok sine 'ups' and 'downs' - andet ville jo næsten også være umenneskeligt. Denne episode placerer sig lige under det acceptable.
   

  Grænsende til plat

  Der er ikke meget guf og raffinement over hverken historie eller skuespil, begivenhederne synes lovlig usandsynlige - ind imellem grænsende til det platte - og flere af skuespillerne er decideret dårlige (herunder en talentløs barneskuespiller).

  Ingen mordsag?
  Morse og Lewis bliver kaldt ud til en meget fashionabel bygning, hvor der har været indbrud, og flere af det rige pars private malerier er blevet stjålet. Ingen mordsag hvilket naturligt nok keder Morse.
   

  Lavinen ruller

  Der skal dog hurtigt vise sig at stikke mere under. Da Morse får en lille privat rundvisning af ejendommens gartner, finder han selv liget af husets herre, og så ruller lavinen. Den afdøde mands yderst snobbede og kølige kone (Patricia Hodge) kommer klart nok på toplisten over mistænkte, men Morse og Lewis må alligevel fundere længe over motiverne, før der går hul på bylden.

  En fornærmelse
  Episoden er lidt en fornærmelse for det sofistikerede Morse-publikum. Det grænser til det vulgære at publicere et så middelmådigt afsnit - det er en billiggørelse af serien, en billiggørelse der synes helt unødvendig.
   

  Historien peppes op

  For at peppe historien lidt kækt op, har man valgt at sygemelde patologen Max og i stedet indsætte en kvindelig substitut, hvilket lidt billigt giver anledning til at lufte Morses mandschauvinistiske tendenser.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1989, Storbritannien, Krimi, Drama, Inspector Morse, 100 min.

  Dansk titel: Spøgelset i maskinen
  Instr: Herbert Wise Prod: Chris Burt Manus: Julian Mitchell Baseret på: idé af Colin Dexter Foto: Michael J. Davis Klip: Peter Krook Mus: Barrington Pheloung