The Secret of Bay 5B (1989)

  En ung og succesrig arkitekt findes myrdet i sin bil, og efterforskningen afdækker, at afdøde var udtalt egoist med hang til kvindelige bekendtskaber.


  MORSE PÅ VAGT

  Inspector Morse, sæson 3:

  Ghost in the Machine (1989)

  The Last Enemy (1989)

  Deceived by Flight (1989)

  The Secret of Bay 5B (1989)

   

  I denne fint afmålte og velspillede Morse-episode finder karaktererne ro, og historien står stærkt fra start til slut.
   

  Udtalt egoist

  Morse og Lewis efterforsker drabet på den succesrige unge arkitekt Michael Gifford. Hans lig blev fundet i en bil i et fleretagers parkeringshus i Oxford, og da opdagerne graver lidt i hans fortid, viser det sig, at han havde smag for kvinder og var udtalt egoist.
   

  Helt ude i skoven

  Giffords erhvervspartner er blandt Morses hovedmistænkte, men efterforskningen ender bogstavelig talt helt ude i skoven, da der langt om længe er gået hul på bylden til den kringlede sag.

  Markant udstråling
  Instruktør Jim Goddard arbejder velovervejet med udviklingen af Morses karakter og får en af seriens flotteste og mest sympatiske præstationer ud af John Thaw. Udstrålingen er markant, følelsen af nærvær og smerte er til stede, det bliver reelt personligt.
   

  En sjælden svingom

  Lewis er trådt lidt i baggrunden, blandt andet fordi han kan fornemme, at Morse er brændt lidt varm på den kvindelige retsmediciner. I episodens åbning tager Morse en sjælden svingom med selv samme retsmediciner til et velbesøgt og velklædt politibal.

  Fantastisk fremdrift
  Episoden er befriet for misforståede trendyficerende karakteristika, musikken er begrænset til et absolut minimum, mordsagen er tilpas nede på jorden, og alle de personer, som Morse lærer at kende i efterforskningen, er på en eller anden måde interessante og tilfører historien en fantastisk fremdrift.
   

  Afmålt instruktion

  Der er mange scener, der kunne have udviklet sig i drastiske retninger, men som i Jim Goddards afmålte instruktion forbliver i seriens helt særlige ånd og ikke falder for fristelsen til at eksplodere.  Anmeldt i 2008 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, Storbritannien, Krimi, Drama, Inspector Morse, 100 min.

  Dansk titel: Mord i parkeringshuset
  Instr: Jim Goddard Prod: Chris Burt Manus: Alma Cullen Baseret på: idé af Colin Dexter Foto: Michael J. Davis Klip: Peter Krook Mus: Barrington Pheloung