Deceived by Flight (1989)

  Selv inden for noget så uskyldigt som cricket kan det blive nødvendigt at opklare mord. En sag for kriminalbetjent Morse.


  MORSE PÅ BANEN

  I denne mere overfladiske og rutineprægede episode havner Morse og Lewis på cricketbanen i forsøget på at opklare et mord. Igen er det blandt de ansatte på Oxford Universitet, at Morse og Lewis skal hente de mistænkte; ofret Anthony Don havde overværet en old boys cricketkamp, før holdet skulle på en europæisk turné.
   

  Ligner selvmord...

  Morse kendte ofret personligt og havde efter flere års pause mødt ham få dage inden hans død. Det ligner selvmord, men Morse tvivler. Som et led i opklaringen går den cricketinteresserede Lewis på banen og får en del brugbar information, der kan lede mod sagens lukning.

  Mangel på inspiration
  Der synes ind imellem at være en mangel på inspiration i Morse-serien, og flere af episoderne havde måske i grunden ikke behøvet blande sig med cremen. Således forholder det sig imidlertid ikke, og det er klart, at serier som denne vil have op- og nedture med skiftende manuskriptforfattere og instruktører.
   

  Ikke den bedste episode

  Man kunne have forventet sig bedre greb om begivenhederne fra den erfarne forfatter Anthony Minghella, i stedet får vi en ikke videre medrivende Morse-episode, hvor man klynger sig fast til det grundlæggende serielle og genkendelige ved serien, og man bliver aldrig skuffet over samspillet mellem John Thaw og Kevin Whately, selvom også de selvfølgelig må indordne sig under den enkelte episodes præmisser - og det kan mærkes.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1989, Storbritannien, Krimi, Drama, Inspector Morse, 105 min.

  Dansk titel: Inspector Morse: Mordet på cricketbanen (tv)
  Instr: Anthony Simmons Prod: Chris Burt Manus: Anthony Minghella Baseret på: historie af Colin Dexter Foto: Michael J. Davis Mus: Barrington Pheloung