The Texas Chainsaw Massacre (2003)

  Da en gruppe unge samler en traumatiseret kvinde op langt ude på bøhlandet, bliver det begyndelsen på et mareridt, der bringer dem i kløerne på en morderisk udkantsfamilie.


  HABIL EVENTYRGYSER

  Sammenhængende film:

  The Texas Chain Saw Massacre (1974)

  The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)

  The Texas Chainsaw Massacre (2003)

  The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)

  Leatherface (2017)

  Texas Chainsaw Massacre (2022)

   

  I denne første af flere genindspilninger af 1974-klassikeren "The Texas Chain Saw Massacre" hersker en udtalt og smittende eventyrstemning, der ganske vist ikke er udpræget original, men som bærer nyfortolkningen underholdende i mål.

   

  Pakket i det eventyrlige

  2003-udgaven kan på ingen måde sammenlignes hverken stilistisk eller effektmæssigt med Tobe Hoopers krybende uhyggelige lavbudgetsgyser. Hertil er Marcus Nispels iscenesættelse alt for ekstrem i både lyd og billede, og tilgangen er i det hele taget bare blockbuster-båret, hvilket Michael Bay som producer da også vidner om. Omvendt er de stærkt ubehagelige og groteske begivenheder pakket i det eventyrlige på alle måder, så opgraderingen leder tankerne hen på en voksenudgave af brødrene Grimms mest barske fortællinger.

   

  En grufuld historie...

  Langt ude på bøhlandet støder en gruppe venner pludselig på en omkringvaklende kvinde på landevejen. Hun fortæller omtumlet om en grufuld historie, inden hun blæser sit baghoved om i bilens bagrude. De unge mennesker sidder måbende tilbage, før de på en ussel lille tankstation ringer efter sheriffen. Men det skulle de nok ikke have gjort. Det leder dem nemlig direkte i kløerne på alle tiders mest morderiske Texas-familie.

   

  Det uhumskes æstetik

  Flere af stemningerne fra den originale film kan genkendes i produktionsdesignet og til dels også i valget af locations, og det uhumskes æstetik er stadig omklamrende, om end på ingen måde ligeså gennemført. Og så optræder R. Lee Ermey i en af efterårs-karrierens mest spektakulære biroller. Som udkants-sheiffen Hoyt tager han ganske enkelt kegler, så det står til alle sider.  Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, USA, Gyser, Thriller, Seriemordere, Biler på film, Road Movie, 98 min.

  Dansk titel: Motorsavsmassakren
  Instr: Marcus Nispel Prod: Michael Bay, Mike Fleiss Manus: Scott Kosar Baseret på: manuskript af Kim Henkel og Tobe Hooper Foto: Daniel Pearl Klip: Glen Scantlebury Mus: Steve Jablonsky