Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)

    To brødre og deres kærester træffer det forkerte valg, da de efter en påkørsel vælger at lægge vejen forbi en udkantsvilla.


    MED KÆDESAVEN I ORDEN

    Sammenhængende film:

    The Texas Chain Saw Massacre (1974)

    The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)

    The Texas Chainsaw Massacre (2003)

    The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)

    Leatherface (2017)

    Texas Chainsaw Massacre (2022)

     

    Som en prequel til 2003-opdateringern af "Tecas Chainsaw"-franchisen fortælles hér udpluk af forhistorien til det, der gjorde et barn og senere en ung mand til kædesavsmonstret Leatherface.

     

    Velkendt formel

    Optaktsformlen er velkendt – og velsmurt: Fire unge mennesker kører galt i deres bil meget langt ude på overdrevet. Da de vælger at søge hjælp i et nærliggende hus, kan de ikke vide, at der netop hér bor en særdeles indavlet familie med meget ekstreme og dødbringende tilbøjeligheder. Og ja, det involverer igen en hvæsset motorsav.

     

    Rigelig med splat

    Usandsynlighederne står ind imellem på nakken af hinanden i det ikke videre funklende manus. Det leves der dog i vid udstrækning med, for genreproduktet er i øvrigt både veltimet og lækkert indrammet. I forhold til den oprindelige film fra 1974 er der nu rigelig med splat. Det er ikke antydningens, men snarere "vulgariteternes kunst" (også på lydsiden), der praktiseres.

     

    Ufiltreret tortur

    Sarte sjæle anbafales således at holde sig væk, men er du klar på en omgang ufiltreret splat, tortur og indavls-heksekedel, leverer denne opdatering varen. Flere af skuespillerne fra 2003-filmen gentager deres roller. Bedst er stadig R. Lee Ermey, selvom han hér ikke rammer samme subtile uhumskhed og bestialske had.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2006, USA, Gyser, Thriller, Seriemordere, Biler på film, 91 min.

    Dansk titel: Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
    Instr: Jonathan Liebesman Prod: Michael Bay, Mike Fleiss, Andrew Form, Brad Fuller Manus: Sheldon Turner Baseret på: karakterer af Tobe Hooper og Kim Henkel Foto: Lukas Ettlin Klip: Jonathan Chibnall, Jim May, Joel Negron Mus: Steve Jablonsky