Texas Chainsaw Massacre (2022)

    En gruppe eventyrlystne unge mennesker indtager en forladt by i Texas uden at vide, at en hengemt seriemorder ligger på lur og ikke viger tilbage for at pudse motorsaven af.


    OUTRERET OPDATERING

    Sammenhængende film:

    The Texas Chain Saw Massacre (1974)

    The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)

    The Texas Chainsaw Massacre (2003)

    The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)

    Leatherface (2017)

    Texas Chainsaw Massacre (2022)

     

    Så kan de lære det! En gruppe staldkåde unge amerikanere kører en gammel bus ind i en lille og tilsyneladende forladt by i Texas. Nu skal der festes igennem... Hvad de ikke ved, er, at seriemorderen Leatherface bor i et af de gamle huse, og efter at hans gamle mor er død tidligt i filmen, er han bestemt ikke venligt stemt overfor uventede gæster. Nu skal motorsaven pudses af...

     

    Grafisk udpenslet

    I forhold til det oprindelige og hårrejsende enkle gys fra 1974, hvor Tobe Hooper opnåede thrills ved alt det, der ikke blev vist, er David Blue Garcias 2022-opdatering med stik modsat fortegn. Her bliver volden grafisk udpenslet, så det står til alle sider – i en heksekeddel-fortælling overfyldt med smarte klip og outreret lyddesign og underlægningsmusik.

     

    Universelle genreklichéer

    Spillet er absolut på det jævne. Hvad gyseren overlever på, er først og fremmest de helt universelle genreklichéer: Ung kvinde gemmer sig i et skab og senere under sengen. Gulvene i det gamle hus knirker faretruende. Forvredne ansigter i gamle, forvitrede spejle... Dette fungerer, så sarte sjæle må holde sig for øjnene.

     

    Lækre fotografiske stemninger

    Ind imellem træder gyseren fint ud af sin egen over-intimiderende selvoptagethed og byder på lækre fotografiske stemninger – ikke mindst natlig uhygge i en vissen solsikkemark, oplyst af billygter med svage glimt af lyn langt derude i horisonten. Nævne scene desuden uden musik!



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2022, USA, Gyser, Thriller, Krimi, Seriemordere, 83 min.

    Dansk titel: Texas Chainsaw Massacre
    Instr: David Blue Garcia Prod: Fede Alvarez, Pat Cassidy, Herbert W. Gains, Ian Henkel, Kim Henkel Manus: Chris Thomas Devlin Baseret på: karakterer af Kim Henkel og Tobe Hooper Foto: Ricardo Diaz Klip: Christopher S. Capp Mus: Colin Stetson