The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)

    En kannibal-familie i Texas går i selvsving, da de bliver truet af en hævntørstig mand, der er bevæbnet til fingerspidserne med motorsave.


    KOMISK DISTANCERET 2'ER

    Sammenhængende film:

    The Texas Chain Saw Massacre (1974)

    The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)

    The Texas Chainsaw Massacre (2003)

    The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)

    Leatherface (2017)

    Texas Chainsaw Massacre (2022)

     

    Hvis man gik og troede, at Tobe Hoopers opfølger på eget stemningsfulde primalgys fra 1974 er mere af samme skuffe, bliver man hurtigt klogere. Der er sadlet markant om, og 2'eren er mere end noget andet en overgearet komedie, der ganske vist genbruger nogle af de mest bestialske karakterer, men som ikke bevæger sig ret meget ned ad det hårrejsendes gyder.

     

    På krigsstien med motorsave

    En pensioneret Texas Ranger (i skikkelse af en pænt veloplagt Dennis Hopper) er på krigsstien. Han vil gøre op med den familie, der huserer i den mørke bush, nærmere bestemt en kannibal-familie, af hvem vi lærte Leatherface at kende i 1'eren. Samtidig er lokalradioværtinden Vanita i første række i offerkøen hos selvsamme familie – med mindre det kan lykkes hende at tale til Leatherfaces følelser...

     

    Noget af det, mareridt er gjort af

    Produktionsdesignet og scenografien er filmens klare force, og når vi først kommer indenfor hos familien Kannibal, får vi noget af det, som mareridt er gjort af. Det er uortodoks film- og fortællekunst og er i glimt meget inciterende. Men gyserkomedien finder aldrig sin balance i hverken (tone)leje eller genremiks, og i helheden fremstår 2'eren ultraskinger og unødvendigt overdrevet.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1986, USA, Gyser, Komedie, Seriemordere, 101 min.

    Dansk titel: Motorsavsmassakren 2
    Instr: Tobe Hooper Prod: Yoram Globus, Menahem Golan Manus: L.M. Kit Carson Foto: Richard Kooris Klip: Alain Jakubowicz Mus: Tobe Hooper, Jerry Lambert