Far til fire - til søs (2012)

  Med kun en dag til storesøsters bryllup stikker familen far til fire til søs for at føre en gammel skonnert sikkert gennem det sydfynske øhav.


  TAMME SKVULP

  Sammenhængende film:

  Far til fire - gi'r aldrig op (2005)

  Far til fire - i stor stil (2006)

  Far til fire - på hjemmebane (2008)

  Far til fire - på japansk (2010)

  Far til fire - tilbage til naturen (2011)

  Far til fire - til søs (2012)

  Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage (2014)

  Far til fires vilde ferie (2015)

  Far til fire - på toppen (2017)

  Far til fire i solen (2018)

   

  Nøkket mere tålelig end den frygtelige "Far til fire - tilbage til naturen" bydes der her op til søgang og sydfynsk øhavs-idyl. Det er familien far til fire, der sådan lidt tilfældigt - og dagen før Søs' og Peters bryllup - havner på en gammel skonnert i en konkurrence om 100.000 kr.

   

  Plejefar i knibe

  Peters plejefar - Bjarne Henriksens Skipper - har nemlig hårdt brug for hjælp til at få sejlet skibet gennem farvandet til en sikker sejr. Skibet trænger nemlig til en kærlig hånd, hvis det fortsat skal kunne bruges som mini-skoleskib. Og besætningen, bestående af børne-matroser, er alle blevet sendt hjem med omgangssyge.

   

  Vil vinde for enhver pris

  Nu skulle man jo tro, at det var en smal sag for Skipper, Far og co., men Stephanie Leons dullede celebrity queen Amalie vil det anderledes. Hun vil nemlig vinde for enhver pris, og det kan mærkes i bølgen blå! Imens står Fars hjælpere frustrerede hjemme i Lyngby med alle bryllupsforberedelserne udfoldede.

   

  En lille reklamesøjle

  "Far til fire - til søs" er nydeligt filmet til søs og fungerer som en fin lille reklamesøjle for Fyn og omegn. Med penge i ryggen fra FilmFyn er det oplagt at skrue op for charmen, så Svendborg & omegn får alt, hvad den kan trække. Det er i øvrigt kendetegnende for Far til fire-filmserien, at den er pænt penslet med product placement - i denne film er det bl.a. Arbejdernes Landsbank, der er i billedet.

   

  Børnevenlig skipper

  Bjarne Henriksens gæsteoptæden som børnevenlig skipper er på det jævne, selvom hyggeonkel-faktoren er høj. Som afslutning på seks-films-epoken står "Til søs"-filmen på niveau med de to første film i serien. Det er således sidste gang, det nye Far til fire-koncept har Niels Olsen og hele hans familiesjak på rollelisten.

   

  Budt op til fællessang

  Jess Ingerslev fik her sin sidste filmrolle. Ogs han var på seks gange som Onkel Anders - og denne sidste gang fornægter standarsudtrykket ulovligheder! sig heller ikke. Ligesom i "Far til fire - tilbage til naturen" bydes vi op til fællessang, desværre i meget tamme sange.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024