Jaws 3-D (1983)

  En gusten haj havner i et vandland, og nu er det op til en række djærve hjælpere at få styr på dyret, før det får parteret alt for mange mennesker.


  EN HAJ EFTER HAKKEKØD

  Sammenhængende film:

  Jaws (1975)

  Jaws 2 (1978)

  Jaws 3-D (1983)

  Jaws: The Revenge (1987)

   

  På niveau med gummidyrs-fuseren (som alle elsker), Steven Spielbergs "Jaws" fra 1975, er denne 3'er, der legede lidt ekstra med 3-tallet ved at lade filmen indspille i 3-D! Så bliver der lidt ekstra uhygge at vrinske over, når hajdyrene sender turboagregatet op i det røde felt.

   

  Tænderne i strutnumsede blondiner

  Denne gang finder vi Dennis Quaid i hovedrollen som den djærve Mike Brody, der må trække i våddragten uden frygt, da en kæmpehaj har sneget sig ind i en vandlands-forlystelsespark. Hajen er nemlig ikke nogen guttermand - den er kun ude på at sætte tænderne i strutnumsede blondiner og dertil hørende ligemænd- og kvinder.

   

  Spidser til - og bliver grimt

  Ret hurtigt fornemmer man, at "Jaws 3-D" vist ikke kommer til at funkle blandt de allermest fantastiske filmstjerner. Men så er den nu heller ikke ringere. Faktisk er der en rimelig rolig indledende historie, der fungerer på det nogenlunde jævne. Men når det begynder at spidse til, bliver det tilsvarende grimt og decideret latterligt.

   

  Håndtam underlægningsmusik

  Effekterne er fesne, selvom hajerne er blevet meget mere troværdige end i originalen fra 1975. Oceaner af håndtam underlægningsmusik spartles ud over det hele. Så er vi heller ikke i tvivl om, hvornår hajen stikker sine spidse tænder frem i handlingen.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1983, USA, Thriller, Gyser, Dyr på film, Skibe på film, 99 min.

  Dansk titel: Dødens gab 3 - i 3-D
  Instr: Joe Alves Prod: Rupert Hitzig Manus: Richard Matheson, Carl Gottlieb Baseret på: roman af Peter Benchley Foto: James A. Contner Klip: Corky Ehlers; Randy Roberts Mus: Alan Parker