Jaws: The Revenge (1987)

  En dræberhaj er indstillet på hævn og sætter kursen mod dén familie, der år tidligere gjorde det af med et haj-familiemedlem.


  STOP FOR HAJTÆNDER

  Sammenhængende film:

  Jaws (1975)

  Jaws 2 (1978)

  Jaws 3-D (1983)

  Jaws: The Revenge (1987)

   

  Fjerde officielle "Jaws"-kapitel er ligeså tyndt, som man forventer det, men er stadig en flot produceret og fair spillet biograffilm, der også fik dansk premiere. Denne gang bliver fru Brody i filmens anslag en søn mindre: Den voksne pode bliver på brutalt vis parteret af en haj.

   

  Haj på hævntogt

  Det viser sig, at hajen er på hævntogt! Dens familiemedlem blev dræbt for år tilbage af familien Brodys nu afdøde familiefar, og det vil hajen nu have blod for. Derfor svømmer den beredvilligt efter Brody'erne (mor og den resterende søn med familie), hvor de nu end fjæler sig! Og tænderne, de er skarpe og klar på at hive indvolde ud.

   

  Overdrivelse fremmer forståelsen

  "Jaws: The Revenge" lader meget tilbage at ønske og er i mange scener decideret latterlig. Usandsynlighederne mere end står på nakken af hinanden, og overdrivelserne fremmer helt kritikløst forståelsen.

   

  Caine på afveje

  Michael Small har lånt John Williams' let genkendelige "Jaws"-hovedtema og sovser ellers gyser-thrilleren ind i rigelig underlægning. Michael Caine har forvildet sig ind i denne tvivlsomme produktion som en ny bejler til enkefru Brody. Hvordan det er lykkedes, er en gåde. Rigtig kønt er det i hvert fald ikke.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, USA, Thriller, Drama, Gyser, Dyr på film, Fly på film, Skibe på film, 89 min.

  Dansk titel: Dødens gab 4 - hævnen
  Instr: Joseph Sargent Prod: Joseph Sargent Manus: Michael De Guzman Foto: John McPherson Klip: Michael Brown Mus: Michael Small