Jaws 2 (1978)

  Da en dræberhaj har kurs mod alle tiders badestrand, må en lokal politimand handle. Men kollegerne tror, han har spist søm.


  GUMMIHAJ MED KÆBER

  Sammenhængende film:

  Jaws (1975)

  Jaws 2 (1978)

  Jaws 3-D (1983)

  Jaws: The Revenge (1987)

   

  Et skridt op ad rangstigen: "Jaws 2" er - modsat hvad de fleste siger - bedre end Steven Spielbergs original fra 1975, blandt andet fordi komikken er lagt på hylden til fordel for en langt mere reel og engageret spænding.

   

  Traumatiske haj-oplevelser

  Roy Scheider indtager endnu engang hovedrollen som politichefen Martin Brody, der tre år tidligere havde traumatiske haj-oplevelser i sin hjemlige badeby. Nu er dræberhajen på spil igen - er der i hvert fald meget, der tyder på.

   

  Fanget på åbent hav

  Men det lykkes ikke Brody at overbevise sine kolleger og overordnede. Faktisk tror de, han er blevet bindegal. Snart er Brodys to sønner fanget på åbent hav sammen med en gruppe venner, med en arrig finne kredsende i havoverfladen. Der skal store hajtandmærker og menneskeblod til, før Brody endelig kan bevise, at han har ret!

   

  Klarere genre-etikette

  "Jaws 2" har bedre locations, mere indlevelse i gysene og en klarere genre-etikette. Der er smukke og perspektiverende billeder af hav og sommerland, og sidehistorierne med de unge rebeller fungerer egentlig udmærket.

   

  Komikken på hylden

  Den største lettelse i forhold til den oprindelige "Jaws" er dog, at der er skruet helt ned for den komiske undertone, og det løfter filmoplevelsen op på et hæderligt niveau, hvor underholdningen i hvert fald er sikret. John Williams genbruger sin egen musik uden at skambruge den.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1978, USA, Drama, Gyser, Thriller, Dyr på film, Børn på film, Teenagere, Skibe på film, 116 min.

  Dansk titel: Dødens gab 2
  Instr: Jeannot Szwarc Prod: David Brown, Richard D. Zanuck Manus: Carl Gottlieb, Howard Sackler Foto: Michael C. Butler Klip: Steve Potter; Arthur Schmidt; Neil Travis Mus: John Williams