The Goonies (1985)

  En gruppe børn finder vej ned til undergrunden, hvor en kendt gammel sørøver har gemt sin helt store skat.


  FESTLIG UNGDOMSUNDERHOLDNING

  Ganske festlig og underholdende, men frem for alt velspillet eventyrfilm for stort set hele familien. Der er fart over feltet hele tiden, scenografien er meget overbevisende. I det hele taget er "The Goonies" en meget finurlig filmoplevelse.

  Eventyrlystne drenge
  En lille gruppe eventyrlystne drenge, der kalder sig "Goonierne", går rundt og keder sig og er deprimerede over, at en arrogant byggeboss har tænkt sig at jævne deres yndlingsområde med jorden.
   

  Et gammelt skattekort

  Men en aften finder de et gammelt skattekort på et støvet loft, og det bliver begyndelsen på en meget begivenhedsrig og slet ikke ufarlig ekspedition mod skjulte skatter i undergrunden. En berygtet forbryderbande, der netop er flygtet fra fængslet skal snart vise sig at blive uhyre nærgående.
   

  I den farlige alder

  I en af de mere fremtrædende drengeroller ses som Mikey en udtryksfuld Sean Astin. Hans storebror, der er i den "farlige" alder, spilles fint af Josh Brolin. Mikeys venner spilles af Jeff Cohen (den tykke og klodsede Chuck), Corey Feldman (den smarte og stortalende Mouth) og Ke Huy Quan som en lille opfindergal knægt.

  Mystisk udseende mennesker
  De helt små børn skal nok holdes grundigt i hånden eller helt holde sig væk, da filmen indeholder en del dødningehoveder og nogle temmelig mystisk udseende mennesker, både døde og levende. Det er blandt andet disse effekter, der gør, at filmen også er underholdende for det lidt mere voksne publikum.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1985, USA, Eventyr, Komedie, Familie, Børn på film, Coming of Age, 111 min.

  Dansk titel: Goonierne
  Instr: Richard Donner Prod: Richard Donner, Harvey Bernhard Manus: Chris Colombus Baseret på: historie af Steven Spielberg Foto: Nick McLean Klip: Michael Kahn Mus: Dave Grusin