Le mari de la coiffeuse (1990)

  En mand har lige siden drengeårene følt sig tiltrukket af frisøser, og som voksen gifter han sig med en af slagsen.


  EN SVÆR PERSONLIGHED

  Som dreng elskede han at komme hos frisøren, og han forelskede sig i sin kraftige frisøse. Han besluttede sig for, at når han blev voksen, ville han gifte sig med en frisøse.

  Alt er idyl
  Og det gør han; med en yndig men indelukket en af slagsen. Filmen handler om parrets elskovsforhold i frisørsalonen. Alt er idyl, indtil frisøsen begynder at vige lidt tilbage og trækker sig ind i sig selv med tunge tanker.

  Intens film
  "Le mari de la coiffeuse" er en intens film, meget stemningsfuld men uden videre bevægelse - et særstudie i forelskelse og erotik. På én gang sørgmodig og munter. Historien mangler nemlig ikke humor, og netop humoren viser sig at være en af filmens stærkeste sider.

  Godt skjult tungsind
  Mathildes besværede sind er skjult godt både for publikum og hendes elsker, så godt at det ikke virker videre troværdigt, når hun bliver rigtig dårlig. Det kommer for pludseligt.

  Stof til eftertanke
  Rochefort spiller godt, og hans arabiske dans i frisørsalonen - et tilbagevendende fænomen, der efterhånden bliver en lidenskab for ham - er morsom. Slutningen er åben og giver stof til eftertanke.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1990, Frankrig, Drama, Romantik, Børn på film, 80 min.

  Dansk titel: Frisøsens mand
  Instr: Patrice Leconte Prod: Thierry DeGanay Manus: Patrice Leconte, Claude Klotz Foto: Eduardo Serra Klip: Eduardo Serra Mus: Michael Nyman