Ghostbusters (1984)

    Tre mænd i hvide dragter specialiserer sig i at fange spøgelser.


    SPØGELSE OG SKÆMT

    Sammenhængende film:

    Ghostbusters (1984)

    Ghostbusters II (1989)

     

    "Ghostbusters" var oprindeligt tænkt som en Dan Aykroyd/John Belushi-film, men grundet Belushis tidlige død blev manuskriptet skrevet om, så det passede til Bill Murrays pudsige karakter. Tre parapsykologer fra New York etablerer deres helt egen spøgelsesfangertrio og hyres straks af cellisten, Dana Barrett, der føler sig hjemsøgt af spøgelser i sin lejlighed.

    Spøgelsesjagt
    Hvidklædte og bevæbnet til fingerspidserne med specielle spøgelsesinstrumenter indkredser og fanger mændene spøgelset. Men noget kunne tyde på, at hele bygningen er invaderet af en hær af spøgelser, så der må meget kradse midler til.

    Støj i alle kanaler
    Der kommer mange fine scener ud af samspillet mellem Bill Murray, Dan Aykroyd og Harold Ramis. Men efter en stund (når man først har overtalt sig selv til at tage historien for "gode varer") synes filmen at undergrave sig selv med halvhjertede vittigheder og voldsomme effekter, der ikke rigtig fører til andet end lysglimt og støj i alle kanaler.



    Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1984, USA, Fantasi, Action, Komedie, 107 min.

    Dansk titel: Ghostbusters
    Instr: Ivan Reitman Prod: Ivan Reitman Manus: Dan Aykroyd, Harold Ramis Foto: Laszlo Kovacs, Herb Wagreitch Klip: Sheldon Kahn Mus: Elmer Bernstein
    Priser
    • AAN - Bedste sang ("Ghostbusters")
    • AAN - Bedste visuelle effekter
    • GG-N - Bedste film
    • GG-N - Bedste skuespiller (Murray)
    • GG-N - Bedste sang ("Ghostbusters")