Mission to Mars (2000)

  Efter at en Mars-ekspedition er forulykket, sendes en gruppe astronauter af sted til planeten på en redningsaktion.


  HALVVAMMEL AMERIKANERSAGA

  Tematisk beslægtede film:
  Mission to Mars (2000)
  Moon (2009)
  Europa Report (2013)
  Gravity (2013)
  The Last Days on Mars (2013)
  The Martian (2015)

  Stærkt inspireret af både Appolo 13 (1995) og 2001 (1968) lader instruktør Brian De Palma sine skuespillere drage på en eksotisk rejse til Mars - vor hemmelighedsfulde røde naboplanet.

  Et smut til Mars
  Således klæder både Gary Sinise, Tim Robbins og danske Connie Nielsen sig i fikse rumdragter og flyver et smut til Mars. Det var ellers ikke meningen, at de skulle derud, men en foregående ekspedition er forulykket med en mulig overlevende på basen.

  Gåpåmod & patriotisme
  Missionen til Mars går ikke helt smertefrit, faktisk går den rigtig skidt. Men med lige dele amerikansk gåpåmod, rørstrømskhed og patriotisme kaster vore helte sig mod de røde stensletter i håbet om - og troen på - at alt nok skal gå.
   

  Imponerende billeder

  Filmen er ikke slem og vammel, som man kunne have frygtet. Den rummer trods alt imponerende billeder. Man kan ind imellem næsten føle sig "om bord" på Mars. Skuespillet kører på rutinen uden dog at være dårligt.

  At synke dybt
  Filmkomponisten Ennio Morricone har desværre komponeret "amerikansk" musik til denne film, og det er da at synke dybt for den ellers så talentfulde komponist.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, USA, Eventyr, Science Fiction, Thriller, Fantasi, 110 min.

  Dansk titel: Mission to Mars
  Instr: Brian De Palma Prod: Tom Jacobson Manus: Jim Thomas, John Thomas, Graham Yost Foto: Stephen H. Burum Klip: Paul Hirsch Mus: Ennio Morricone