300 mil til himmelen (1989)

  To polske brødre på 15 og 12 år flygter fra deres hjemland til Danmark, men må sande, at Vesten ikke er ligeså fabelagtig, som de havde forestillet sig.


  NERVEPIRRENDE DRAMA

  Denne atypiske danske børnefilm bygger på en virkelig hændelse fra 1985, hvor to polske brødre flygtede fra Polen til Sverige, gemt under en lastvogn. I denne polsk-dansk-franske ko-produktion er destinationen ændret til Danmark, men spændingen er der ikke pillet ved.

  Mod slaraffenland
  Drengene Grzes og Jedrek vil prøve lykken i Vesten, men dette slaraffenland kommer man jo ikke sådan uden videre ind i. Derfor er de nødt til at gemme sig under en lastbil, og man kan sige sig selv, at dén rejse ikke kan være komfortabel - og heller ikke ufarlig.

  Nervepirrende
  Filmen er nervepirrende og ægte fortalt. Scenerne fra under lastbilen, hvor det gælder om at holde sig fast og undgå at blive opdaget, er ganske hårrejsende. De unge polske skuespillere spiller stærkt. Danske Peter Steen og Holger Vistisen medvirker i mindre roller.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, Polen, Danmark, Frankrig, Drama, Teenagere, Coming of Age, Børn på film, Biler på film, 90 min.

  Dansk titel: 300 mil do nieba
  Instr: Maciej Dejczer Prod: Andrzej Polec, Maciej Skalski, Susanne Arnt Torp Manus: Maciej Dejczer, Cezary Harasimowicz Foto: Krzysztof Ptak Klip: Jaroslaw Wolejko Mus: Michal Lorenc