Baby på Eventyr (1942)

  En sagfører opsøges af en gammel flamme, der vil have hjælp til at gøre sin mand jaloux, mens de sammen opholder sig på et gods.


  LYSTIG OG VELSPILLET

  Johan Jacobsens, "Baby på Eventyr", er en usædvanligt sprudlende komedie med smittende veloplagte skuespillere og en frisk og medrivende historie.

  Jalousispil
  Sagføreren Erik Jessen bliver af sin gamle flamme, Elisabeth, opfordret til at sende en mand til hendes gods for at gøre hendes mand, godsejer Gustav Rosenfeldt, jaloux. Elisabeth er nemlig selv jaloux og vil give igen.

  Masser af indviklinger
  Men da Erik sender en ikke videre iøjnefaldende ungkarl, bliver Elisabeth skuffet. Det hjælper dog på humøret, da Erik selv tropper op på godset, uvidende om at hans egen kone er ude på at få skovlen under ham. Indviklingerne bliver ikke mindre, da der pludselig sidder en baby på første sal.

  Sobert & engageret
  Et intrigelystspil af de bedre. Filmen bliver aldrig overstadig eller lalleglad men formår at holde en sober, engageret stil hele vejen igennem. Skuespillerne fjoller ikke for meget, og der er en forfriskende variation på billedsiden med enkelte udendørsoptagelser.

  Ramt på kornet
  Sam- og modspillet mellem de to ægtepar er skønt, Gunnar Laurings kunstige latter er ramt på kornet.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020